Koen Geens: "Pandemiewet moet voor rechtszekerheid zorgen"

op 03 april 2021 09:00 Radio 1

Een koffie, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in 'De Ochtend' van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat", met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: CD&V-Kamerlid en ex-minister van Justitie Koen Geens.

We zitten al ruim 1 jaar met corona, maar er is nog altijd geen specifieke pandemiewet. En dat kan niet, zo vond een rechter deze week. Daarom moet de regering nu binnen de 30 dagen een wet in mekaar boksen.

Interessante kwestie voor een gewezen minister van Justitie, Koen Geens: "De Britse variant heeft aangetoond dat je met ervaring alleen dit virus niet meester wordt."

Een koffie, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in 'De Ochtend' van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat", met aandacht voor persoonlijke verhalen. Vandaag: CD&V-Kamerlid en ex-minister van Justitie Koen Geens.

Beluister hier het gesprek met Koen Geens »