Geens voert strijd op tegen gokmaffia

op 21 november 2015 07:38 Het Laatste Nieuws

Minister van Justitie Koen Geens wil verder de strijd aangaan met de georganiseerde gokmaffia.
Dat bevestigde hij aan N-VA-Kamerlid Christoph D'Haese, die Geens via een parlementaire vraag meer uitleg vroeg over de lopende onderzoeken naar wedstrijdvervalsing bij tennis- en voetbalwedstrijden. "Vaak sturen bendes illegale, arme Armeniërs om geld in te zetten op bepaalde wedstrijden", legt D'Haese uit. "Ze krijgen hun info via briefjes of per sms. In 8 op de 10 gevallen winnen ze grote sommen. Dit soort praktijken is zowel nefast voor de sport, de gokindustrie als voor de maatschappij." De justitieminister bevestigt de lopende onderzoeken. "Ik ben bereid om de Europese conventie te ondertekenen waarmee ons land zich ertoe verbindt strenger op te treden tegen de manipulatie van sportwedstrijden en de internationale samenwerking daartoe te verbeteren", zegt Geens. Christoph D'Haese diende daarop een wetsvoorstel in ter oprichting van een nationaal platform waardoor informatie rond gokfraude sneller doorgespeeld kan worden aan justitie en Europese landen. In zo'n expertisecentrum kan alle informatie verzameld en beheerd worden" (KSN)