Al 233.000 euro betaald aan

op 13 januari 2016 10:46 Het Laatste Nieuws


Er zijn in 2015 voor 233.000 euro aan facturen betaald aan Chris Dillen, de gerechtspsychiater die weigerde zijn deskundigenverslag tijdig in te dienen uit protest tegen achterstallige betalingen. Dat laat minister van Justitie Koen Geens weten. De expert heeft intussen zelf aan de FOD Justitie melding gemaakt van 85.000 euro aan onbetaalde facturen.

Maandag raakte bekend dat een man die verdacht wordt van dubbele moordpoging werd vrijgelaten omdat het verslag van de gerechtspsychiater uitbleef. Momenteel zijn er bij de FOD nog voor 26.000 euro aan facturen bekend die ook betaald zullen worden, aldus Geens. "De FOD stelt alles in het werk om de fase van verwerking van de facturen te achterhalen en de afhandeling te bespoedigen", klinkt het. (BCL)