Z-Talk Polspoel met Koen Geens - 31/03/18

op 31 maart 2018 Kanaal Z
​Herbekijk hier mijn interview met Kanaal Z over hervormingen op justitie, ondernemingsrecht en de woonstbetreding.​ Bekijk het fragment »

Geens bezoekt vrouwelijke advocates

op 08 maart 2018 ROB-tv
​Ook minister Koen Geens uit Huldenberg liet Vrouwendag niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij bracht een bezoek aan een advocatenkantoor in Keerbergen waar enkel vrouwen werken. En dat hoeft niet te verbazen, want zeven op de tien magistraten in het arrondissement Leuven zijn vrouwen. Bekijk het fragment hier »

“Integrale samenwerking staat centraal in de aanpak tegen terreur en radicalisering in onze regio”

op 27 februari 2018 Ring TV
De gemeente Dilbeek wordt sinds de opstart van het 'Kanaalplan geconfronteerd met een verschuiving van een aantal criminele fenomenen. Er wordt ingegrepen door extra controles uit te voeren. Bekijk het fragment »

"Krijgen drugsproblematiek geleidelijk onder controle"

op 25 februari 2018 VTM Nieuws
We krijgen de problematiek van het witwassen van drugsgeld geleidelijk aan onder controle. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de studio van VTM NIEUWS. Daarmee reageert hij op het nieuws dat het criminele milieu in Borgerhout een groot deel van de lokale winkels in handen heeft. "Vorig jaar hebben we 651 personen veroordeeld tegen witwassen, maar het vraagt tijd om alle netwerken in kaart te brengen." ​​ Bekijk het fragment »

Stroomplan tegen drugs

op 21 februari 2018 Terzake
Minister van Justitie Koen Geens bezocht tijdens zijn werkbezoek in Verenigde Staten (VS) de Immigrations and Customs Enforcement (ICE) en de Drugs Enforcement Administration (DEA) om de internationale samenwerking in drugsbestrijding te benadrukken en de band nog dieper aan te halen. Drugs is immers een wereldwijd probleem. In het kader van het Stroomplan was die informatie-uitwisseling erg nuttig. Verder benadrukt de minister dat er havenprocureurs komen. Bekijk het fragment »

Versoepeling in de maak voor uitwisseling digitale data met VS

op 19 februari 2018 VRT Nieuws
Als mensen met slechte bedoelingen in ons land met elkaar sms'en of via de telefoon met elkaar praten, kan een onderzoeksrechter bij een telefoonoperator zoals Proximus de inhoud van die gesprekken of sms'en opvragen. Veel moeilijker wordt het als mensen communiceren via een buitenlandse provider zoals Facebook. Binnenkort zal een rechter van hier uit rechtstreeks met de provider in de VS in contact kunnen komen, kondigt minister van Justitie Koen Geens aan. Bekijk het fragment »

Verkeerswet verstrengd voor vluchtmisdrijf en rijden zonder rijbewijs

op 08 februari 2018 Ring TV
Wie dronken achter het stuur kruipt, zonder rijbewijs of verzekering rondrijdt, of vluchtmisdrijf pleegt, wordt binnenkort zwaarder bestraft. In de Kamer werd daartoe vanmiddag een wetsvoorstel goedgekeurd. Op de verstrenging van de verkeerswet werd al lang aangedrongen, niet in het minst door de ouders van Merel De Prins uit Zemst. Het onfortuinlijke meisje werd in 2015 doodgereden door Muhammad Aytekin, die zonder rijbewijs rondreed en op de koop toe vluchtmisdrijf pleegde. Bekijk het fragment »

Kunnen agenten anoniem blijven op proces-Abdeslam?

op 03 februari 2018 VTM Nieuws
Het blijft onduidelijk of de agenten van de speciale eenheden die zich burgerlijke partij stellen op het proces tegen Salah Abdeslam nu maandag, anoniem kunnen blijven. Het is de eerste keer dat speciale eenheden die slachtoffer zijn, vragen om anonimiteit. Ze willen dat uit angst voor wraakacties van de terroristen. Volgens de voorzitter van de rechtbank is die anonimiteit niet in de wet voorzien, maar de politievakbonden willen dat daar dringend verandering in komt. Bekijk het fragment »

Koen Geens in gesprek met leerlingen Het College Vilvoorde

op 30 januari 2018 Ring TV
Vandaag kreeg Het College uit Vilvoorde hoog bezoek van federaal minister van Justitie Koen Geens. Hij koos de school uit om zijn visie rond het Belgische rechtswezen te komen toelichten. Twee uren lang ging hij in debat met de vijfde- en zesdejaars. Bekijk het fragment »

Hervorming wetboek van strafvordering

op 24 januari 2018 Terzake
​Minister van Justitie Koen Geens benadrukte in Terzake dat hij voorstander is van eenvoud, efficiëntie en versterking van de rechten van de partijen. Bekijk het fragment »

Nieuwe sporthal en lokalen voor IMI Roosdaal

op 15 januari 2018 Ring TV
De leerlingen van het Immaculata Maria-instituut in Roosdaal kunnen voortaan sporten in een gloednieuwe sport- en turnhal. De nieuwbouw werd dit weekend officieel ingewijd door onder meer minister Koen Geens. Bekijk het fragment »

Groot Debat over Antwerpse drugsproblematiek

op 17 december 2017 De Zevende Dag
Is het drugs het nieuwe normaal in Antwerpen? De Pano-reportage van afgelopen week schetste een ontluisterend beeld van families en zelfs jonge kinderen in de greep van drugsdealers. Kan de War on Drugs gewonnen worden? En is er sprake van een “tegencultuur” door de drugsproblematiek in bepaalde wijken? Een Groot Debat met Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), minister van Justitie Koen Geens (CD&V) & criminoloog Tom Decorte (UGent), gespecialiseerd in drugscriminaliteit. Bekijk het fragment »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...