Nieuwe sporthal en lokalen voor IMI Roosdaal

op 15 januari 2018 Ring TV
De leerlingen van het Immaculata Maria-instituut in Roosdaal kunnen voortaan sporten in een gloednieuwe sport- en turnhal. De nieuwbouw werd dit weekend officieel ingewijd door onder meer minister Koen Geens. Bekijk het fragment »

Groot Debat over Antwerpse drugsproblematiek

op 17 december 2017 De Zevende Dag
Is het drugs het nieuwe normaal in Antwerpen? De Pano-reportage van afgelopen week schetste een ontluisterend beeld van families en zelfs jonge kinderen in de greep van drugsdealers. Kan de War on Drugs gewonnen worden? En is er sprake van een “tegencultuur” door de drugsproblematiek in bepaalde wijken? Een Groot Debat met Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), minister van Justitie Koen Geens (CD&V) & criminoloog Tom Decorte (UGent), gespecialiseerd in drugscriminaliteit. Bekijk het fragment »

Samenkomst met slachtoffers Bende van Nijvel

op 11 december 2017 Terzake
Minister van Justitie Koen Geens in Terzake over de samenkomst met de slachtoffers van de Bende van Nijvel Bekijk het fragment »

Geens: "vergoeding voor slachtoffers Bende"

op 11 december 2017 VTM Nieuws
De slachtoffers van de Bende van Nijvel krijgen een vergoeding van de regering. Dat kondigde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag aan toen hij de slachtoffers en nabestaanden uitnodigde. Voor het overige was de ontmoeting een grote teleurstelling.

Geens: "Wat niet is kan nog komen: volgende regering kan Brusselse politiezones in regeerakkoord zetten"

op 06 december 2017 VRT NWS
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is op werkbezoek in New York en heeft daar de lokale politie bezocht. New York heeft één politiezone voor 8,5 miljoen inwoners. Brussel heeft zes zones voor 1,2 miljoen inwoners. Vandaag zou minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) een fusie kunnen opleggen, maar dat staat niet in het regeerakkoord. "Wat niet in dit regeerakkoord staat, kan wel in het volgende staan", zegt Geens daarover in "De ochtend" op Radio 1. Bekijk het fragment »

Aparte rechtbank voor Halle-Vilvoorde: Koen Geens reageert

op 30 november 2017 Ring TV
Minister van Justitie Koen Geens heeft zopas voor het eerst gereageerd op de heisa die is ontstaan door drie vonnissen van een Franstalige Brusselse rechter. Die beschuldigde het parket en de politie in onze regio onder meer van racisme tegen Franstaligen. Volgens Geens zal de bewuste rechter op de vingers getikt worden. Maar een aparte rechtbank in Halle-Vilvoorde komt er voorlopig niet. Bekijk het fragment »

Geens over geïnterneerde Van den Bleeken: "Ik wist dat het hem niet slecht ging in Bierbeek"

op 27 november 2017 De Afspraak
Frank Van den Bleeken, de gedetineerde die jarenlang smeekte om euthanasie, is vandaag blij dat hij nog leeft. Dat vertelde zijn raadsman afgelopen weekend in Het Laatste Nieuws. Minister van Justitie Koen Geens wist dat het niet slecht met hem ging, zegt hij in "De afspraak". Maar om alle geïnterneerden een plaats te geven in aangepaste centra "is er nog veel werk aan de winkel". Bekijk het fragment »

Minister Geens op Salon mede-eigendom

op 24 november 2017 Vastgoed tv
Minister van Justitie Koen Geens kwam op de praatstoel bij Werner Couck om de evolutie van de wet op de mede-eigendom uit te leggen. Hij nam ook de tijd om te poseren met mevr. Dominique Krickovic en dhr. Louwagie van UVS. Bekijk het fragment »

Geens wil gokken in games verbieden

op 21 november 2017 Vtm nieuws
Minister van Justitie wil aankopen in videogames verbieden, als je niet weet wat je met die aankoop precies inhoudt. “Gokken en gamen vermengen, zeker op jonge leeftijd, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind.” Bekijk het fragment »

Minister van Justitie Koen Geens reageerde in "De zevende dag" op de rellen en op de aanpak van de Brusselse politie

op 19 november 2017 De Zevende Dag
Minister van Justitie Koen Geens is streng voor de Brusselse politie na de rellen van vorige week. "Het rapport is confronterend. Dit is niet mijn eerste mindere ervaring met de politie Brussel-Stad. Dit is niet professioneel. Brussel moet dringend de vinger aan de pols houden. Dat de straat de baas is en niet de politie, kan niet." De korpschef van de politie Brussel Hoofdstad Elsene laat weten de reactie van minister Geens te betreuren en roept op tot een constructieve dialoog met alle betrokken partijen. Bekijk het fragment »

Minister Geens roept op om te dromen over justitie van de toekomst

op 31 oktober 2017 Jubel
Op 25 oktober 2017 stelde de minister van Justitie Koen Geens zijn nieuwe visietekst ‘Court of the Future’ voor. Hierin pleit hij onder meer voor een meer toegankelijke rechtspraak. Bekijk het fragment »

"We moeten de nieuwe energie in het dossier nu gebruiken om de waarheid naar boven te brengen"

op 29 oktober 2017 VTM Nieuws
"Ik heb nooit willen zeggen dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel van binnenuit gemanipuleerd is, maar van buitenaf, dat zou toch wel kunnen." Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de studio van VTM NIEUWS. "We moeten de nieuwe energie in het dossier nu gebruiken om de waarheid naar boven te brengen", zegt Geens. Bekijk het fragment »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...