​Geens: "Wet voor lang gestraften is al twee keer verstrengd"

op 23 september 2018 VRT NWS
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) benadrukt dat hij geweld op politieagenten sterk veroordeelt. Geens reageert daarmee op de commotie die er ontstaan is, nu de moordenaar van de agente Kitty Van Nieuwenhuysen de gevangenis mag verlaten met enkelband. Maar de wet over het vervroegd vrijkomen van lang gestraften is al twee keer verstrengd, zegt hij. Bekijk het fragment »

Renovatiewerken gerechtsgebouw Leuven

op 13 september 2018 ROB tv
De werken aan het justitiegebouw in Leuven die eindelijk begonnen zijn, komen geen dag te vroeg. Dat bleek vanmorgen bij een bezoek van minister van justitie Koen Geens. De investering van 4,5 miljoen euro om het gebouw op te knappen is meer dan nodig. Bekijk het fragment »

​Minister Geens aan de slag als fruitplukker

op 28 augustus 2018 ROB tv
Eind augustus zijn de appels en peren rijp bij Fruitbedrijf Vanhellemont. Om alles op tijd geplukt te krijgen, komen ze deze dagen handen tekort. Gelukkig kreeg het bedrijf uit Meensel-Kiezegem hulp van minister Koen Geens. Bekijk het fragment »

Z-item: Brussels International Business Court

op 01 juli 2018 Kanaal Z
Z-item: Brussels International Business Court Bekijk het fragment »

Terzake naar aanleiding van de schietpartij in Luik

op 29 mei 2018 Terzake
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is studiogast in Terzake naar aanleiding van de schietpartij in Luik. Bekijk het fragment »

Politieke gast VTM Nieuws

op 29 april 2018 VTM Nieuws
In VTM Nieuws sprak ik zondag over het nut van werkstraffen, over het verloop van het Bende van Nijvel-dossier, het onderzoek naar de terreuraanslagen en financiering terrorisme. Bekijk het fragment »

Debat rond internering met Walter Van Steenbrugge

op 22 april 2018 De Zevende Dag
Naar aanleiding van de lancering van de TeGek-campgane 'van gevangenis naar zorg' ging Minister van Justitie Koen Geens in debat met advocaat Walter Van Steenbrugge. Bekijk het fragment »

Fietsen van Antwerpse gevangenis naar FPC op Linkeroever: Te Gek!? vraagt aandacht voor geïnterneerden

op 21 april 2018 VRT NWS
"Van gevangenis naar zorg", zo heet de nieuwe campagne van Te Gek!?, de organisatie die het taboe rond psychische problemen uit de wereld wil helpen. De campagne werd afgetrapt met een symbolische fietstocht van de gevangenis van Antwerpen naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever. Volgens Te Gek!? weten we veel te weinig over de problematiek van internering, waardoor er veel taboes en onbegrip ontstaan. Bekijk het fragment »

Z-Talk Polspoel met Koen Geens - 31/03/18

op 31 maart 2018 Kanaal Z
​Herbekijk hier mijn interview met Kanaal Z over hervormingen op justitie, ondernemingsrecht en de woonstbetreding.​ Bekijk het fragment »

Geens bezoekt vrouwelijke advocates

op 08 maart 2018 ROB-tv
​Ook minister Koen Geens uit Huldenberg liet Vrouwendag niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij bracht een bezoek aan een advocatenkantoor in Keerbergen waar enkel vrouwen werken. En dat hoeft niet te verbazen, want zeven op de tien magistraten in het arrondissement Leuven zijn vrouwen. Bekijk het fragment hier »

“Integrale samenwerking staat centraal in de aanpak tegen terreur en radicalisering in onze regio”

op 27 februari 2018 Ring TV
De gemeente Dilbeek wordt sinds de opstart van het 'Kanaalplan geconfronteerd met een verschuiving van een aantal criminele fenomenen. Er wordt ingegrepen door extra controles uit te voeren. Bekijk het fragment »

"Krijgen drugsproblematiek geleidelijk onder controle"

op 25 februari 2018 VTM Nieuws
We krijgen de problematiek van het witwassen van drugsgeld geleidelijk aan onder controle. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de studio van VTM NIEUWS. Daarmee reageert hij op het nieuws dat het criminele milieu in Borgerhout een groot deel van de lokale winkels in handen heeft. "Vorig jaar hebben we 651 personen veroordeeld tegen witwassen, maar het vraagt tijd om alle netwerken in kaart te brengen." ​​ Bekijk het fragment »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...