Z-item: Brussels International Business Court

op 01 juli 2018 Kanaal Z
Z-item: Brussels International Business Court Bekijk het fragment »

Terzake naar aanleiding van de schietpartij in Luik

op 29 mei 2018 Terzake
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is studiogast in Terzake naar aanleiding van de schietpartij in Luik. Bekijk het fragment »

Politieke gast VTM Nieuws

op 29 april 2018 VTM Nieuws
In VTM Nieuws sprak ik zondag over het nut van werkstraffen, over het verloop van het Bende van Nijvel-dossier, het onderzoek naar de terreuraanslagen en financiering terrorisme. Bekijk het fragment »

Debat rond internering met Walter Van Steenbrugge

op 22 april 2018 De Zevende Dag
Naar aanleiding van de lancering van de TeGek-campgane 'van gevangenis naar zorg' ging Minister van Justitie Koen Geens in debat met advocaat Walter Van Steenbrugge. Bekijk het fragment »

Fietsen van Antwerpse gevangenis naar FPC op Linkeroever: Te Gek!? vraagt aandacht voor geïnterneerden

op 21 april 2018 VRT NWS
"Van gevangenis naar zorg", zo heet de nieuwe campagne van Te Gek!?, de organisatie die het taboe rond psychische problemen uit de wereld wil helpen. De campagne werd afgetrapt met een symbolische fietstocht van de gevangenis van Antwerpen naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever. Volgens Te Gek!? weten we veel te weinig over de problematiek van internering, waardoor er veel taboes en onbegrip ontstaan. Bekijk het fragment »

Z-Talk Polspoel met Koen Geens - 31/03/18

op 31 maart 2018 Kanaal Z
​Herbekijk hier mijn interview met Kanaal Z over hervormingen op justitie, ondernemingsrecht en de woonstbetreding.​ Bekijk het fragment »

Geens bezoekt vrouwelijke advocates

op 08 maart 2018 ROB-tv
​Ook minister Koen Geens uit Huldenberg liet Vrouwendag niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij bracht een bezoek aan een advocatenkantoor in Keerbergen waar enkel vrouwen werken. En dat hoeft niet te verbazen, want zeven op de tien magistraten in het arrondissement Leuven zijn vrouwen. Bekijk het fragment hier »

“Integrale samenwerking staat centraal in de aanpak tegen terreur en radicalisering in onze regio”

op 27 februari 2018 Ring TV
De gemeente Dilbeek wordt sinds de opstart van het 'Kanaalplan geconfronteerd met een verschuiving van een aantal criminele fenomenen. Er wordt ingegrepen door extra controles uit te voeren. Bekijk het fragment »

"Krijgen drugsproblematiek geleidelijk onder controle"

op 25 februari 2018 VTM Nieuws
We krijgen de problematiek van het witwassen van drugsgeld geleidelijk aan onder controle. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in de studio van VTM NIEUWS. Daarmee reageert hij op het nieuws dat het criminele milieu in Borgerhout een groot deel van de lokale winkels in handen heeft. "Vorig jaar hebben we 651 personen veroordeeld tegen witwassen, maar het vraagt tijd om alle netwerken in kaart te brengen." ​​ Bekijk het fragment »

Stroomplan tegen drugs

op 21 februari 2018 Terzake
Minister van Justitie Koen Geens bezocht tijdens zijn werkbezoek in Verenigde Staten (VS) de Immigrations and Customs Enforcement (ICE) en de Drugs Enforcement Administration (DEA) om de internationale samenwerking in drugsbestrijding te benadrukken en de band nog dieper aan te halen. Drugs is immers een wereldwijd probleem. In het kader van het Stroomplan was die informatie-uitwisseling erg nuttig. Verder benadrukt de minister dat er havenprocureurs komen. Bekijk het fragment »

Versoepeling in de maak voor uitwisseling digitale data met VS

op 19 februari 2018 VRT Nieuws
Als mensen met slechte bedoelingen in ons land met elkaar sms'en of via de telefoon met elkaar praten, kan een onderzoeksrechter bij een telefoonoperator zoals Proximus de inhoud van die gesprekken of sms'en opvragen. Veel moeilijker wordt het als mensen communiceren via een buitenlandse provider zoals Facebook. Binnenkort zal een rechter van hier uit rechtstreeks met de provider in de VS in contact kunnen komen, kondigt minister van Justitie Koen Geens aan. Bekijk het fragment »

Verkeerswet verstrengd voor vluchtmisdrijf en rijden zonder rijbewijs

op 08 februari 2018 Ring TV
Wie dronken achter het stuur kruipt, zonder rijbewijs of verzekering rondrijdt, of vluchtmisdrijf pleegt, wordt binnenkort zwaarder bestraft. In de Kamer werd daartoe vanmiddag een wetsvoorstel goedgekeurd. Op de verstrenging van de verkeerswet werd al lang aangedrongen, niet in het minst door de ouders van Merel De Prins uit Zemst. Het onfortuinlijke meisje werd in 2015 doodgereden door Muhammad Aytekin, die zonder rijbewijs rondreed en op de koop toe vluchtmisdrijf pleegde. Bekijk het fragment »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...