​‘Minder geruzie met nieuwe regels erfrecht’

op 17 oktober 2018 Knack
Notaris Christophe Blindeman is blij met de recente hervorming van de erfenisregels.

'We hebben maar één oogopslag nodig om te weten wat er scheelt'

op 09 oktober 2018 Primo
Justitieminister Koen Geens (60) heeft een bijzondere band met zijn persoonlijke assistente Trees Van Eykeren (41). Ze staan dagelijks meer dan tien uren in contact met elkaar, dus onvermijdelijk weten ze ook heel veel van elkaar. ‘Als het echt tegenzit bel ik uiteraard mijn vrouw, maar Trees weet vaak sneller hoe ik mij voel.’

​Gepensioneerde Belgen in buitenland beter beschermd

op 09 oktober 2018 Het Nieuwsblad
Met exact 51.369 zijn ze, de land­genoten die hun oude dag in het buitenland doorbrengen. Voortaan zullen ze tijdens hun pensioen ­beter omkaderd worden als ze plots in een ziekenhuis of rusthuis belanden.

De voorzorgsvolmacht: wat en hoe?

op 25 september 2018 Radio 2 De Inspecteur
Een testament kennen we allemaal en het bevat je wilsbeschikking voor na je overlijden. Een voorzorgsvolmacht is vergelijkbaar. Het regelt niet je wensen na je overlijden, maar wel tussen het moment dat je wilsonbekwaam wordt en je overlijdt. Maar hoe werkt het precies? Lees het artikel »

​Most Wanted-crimineel die ons land werd uitgezet opgepakt in Albanië

op 22 september 2018 VRT NWS
De Albanese zware crimineel Safet Rustemi, die ondanks een veroordeling ons land werd uitgezet, is opgepakt in Albanië. Dat staat in het Nieuwsblad en is bevestigd aan onze redactie. Rustemi kreeg in ons land een celstraf van 9 jaar voor onder meer mensenhandel en drugs, maar toch werd hij het land uitgezet. Lees het artikel »

Hoe moet het verder in de gevangenissen?

op 21 september 2018 NT Magazine
Een interview met Minister van Justitie Koen Geens in NT Magazine - ACV Lees het artikel »

​Al 43 vermiste Belgen in nieuwe DNA-databank

op 21 september 2018 Het Nieuwsblad
Al 43 verdwenen Belgen zijn op­genomen in de gloednieuwe DNA-databank Vermiste Personen, die afgelopen zomer in alle stilte is opgestart. In ­totaal moeten de gegevens van meer dan 300 mensen worden ingevoerd, in de hoop ooit hun verdwijning te kunnen oplossen. Dat wordt een huzarenklus. “Want van elke verdwenen persoon trachten we opnieuw DNA te vinden.”

​Al duizenden “verdoken” wapens ingeleverd

op 18 september 2018 Het Nieuwsblad
Nog tot eind dit jaar hebben landgenoten de kans om munitie, wapens en laders die nooit vergund werden, aan te geven. Tot dan loopt een periode van amnestie die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) invoerde in de hoop een pak illegale wapens uit de wereld te krijgen. En dat er nog veel niet-vergunde wapens circuleren in Belgische huiskamers, blijkt uit recente cijfers.

​Minister Geens vragende partij voor nieuwbouwproject gerecht

op 17 september 2018 Het Laatste Nieuws
Minister van justitie Koen Geens (CD&V) is vragende partij voor een nieuwbouwproject en een aangepast infrastructuurplan voor de gerechtelijke diensten in Dendermonde. Dat zegt hij na een werkbezoek aan de stad. Dat gebeurde in het gezelschap van burgemeester Piet Buyse en eerste schepen en federaal volksvertegenwoordiger Leen Dierick.

Werken aan nieuw politiehuis officieel begonnen: “Sober en efficiënt gebouw”

op 15 september 2018 Het Nieuwsblad
Het is zover: de eerste spade voor het nieuwe politiehuis van de zone Erpe-Mere/Lede is vrijdagavond in de grond gestoken. Tussen de beslissing om een nieuw gebouw te zetten (2015) en de einddatum van de werken zullen vijfenhalf jaar zitten.

​Renovatiewerken gerechtsgebouw eindelijk uit de startblokken

op 13 september 2018 Het Nieuwsblad
De Leuvense rechters en advocaten hebben er jaren op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. De stellingen zijn opgebouwd en de broodnodige renovatiewerken kunnen beginnen.

Geens voert strijd tegen radicalisering in gevangenissen op

op 13 september 2018 Het Laatste Nieuws
Wie radicaliseert binnen onze gevangenismuren? Het antwoord op die vraag zou nu sneller bij de juiste instanties moeten terechtkomen. Justitieminister Koen Geens (CD&V) rolt een netwerk uit dat moet vermijden dat dossiers met nuttige informatie te lang op hetzelfde bureau blijven liggen. Of erger: verkeerd ingeschat worden.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...