Belg betaalt sneller zijn verkeersboete

op 29 mei 2020 Het Nieuwsblad
De Belgische automobilisten lijken minder ¬tegen te stribbelen wanneer ze een flitsboete in de bus vinden. In 2019 werden 4,44 miljoen boetes uitgeschreven, en in slechts 7 procent van de gevallen wilde de overtreder niet ¬onmiddellijk betalen.

Von der Leyen zet hoog in

op 28 mei 2020 De Standaard
BRUSSEL'Next generation EU.' Die naam geeft Ursula von der Leyen aan het herstelfonds, om aan te geven dat de EU door de impact van de pandemie voor een cruciale beslissing staat om de volgende generaties te redden: 'Op beslissende momenten hebben we altijd gekozen een sprong voorwaarts te maken', zei de Commissievoorzitster, die verraste met de omvang van het fonds: 750 miljard, boven op een klassieke meerjarenbegroting van 1.100 miljard euro voor de periode 2021-2027.

Hoe zit het nu met die filters voor alle Belgen? “Iets trager gegaan, maar ik denk dat we vrijdag aan 18 van de 22 miljoen filters zullen zitten”

op 19 mei 2020 HLN
Volgens federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal vrijdag het merendeel van de maskers en filters die besteld werden voor alle Belgen, bezorgd zijn aan de steden en gemeenten. Zij staan in voor de verdeling ervan. “Ik denk dat we vrijdag aan 18 miljoen van de 22 miljoen filters zullen zitten”, legt Geens uit op Radio 1. Mogelijk liggen de filters dus volgende week bij mensen in de bus.

Vanaf 25 mei opnieuw beperkt bezoek mogelijk in gevangenissen

op 17 mei 2020 Belga
Vanaf 25 mei zal opnieuw beperkt bezoek mogelijk zijn in de gevangenissen. Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in een interview met De Zondag.

Vicepremier en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) overschouwt de politieke actualiteit: “Het is een rotklus, premier zijn van dit land”

op 17 mei 2020 De Zondag
Worden 75-plussers opgeofferd? Waarom zijn er gevangenen vrijgelaten? Wat met het leven na corona? Kan vaccinatie verplicht worden? En wat is zijn link met Harry Potter? Vicepremier Koen Geens (CD&V) wikt en weegt de actuele hangijzers. Vaak bedachtzaam, even vaak scherp. Ik zou zeggen: neem u een koffie en plof u even rustig neer.

Aantal vennootschappen groeit fors sinds nieuwe wetgeving

op 14 mei 2020 Tijd
Het aantal nieuwe vennootschappen is in een jaar met een derde gegroeid. De flexibiliteit die in de nieuwe vennootschapswetgeving werd ingebouwd, lijkt haar werk te doen.

Koen Geens (CD&V): 'De geschiedenis zal milder oordelen over Wouter Beke'

op 12 mei 2020 Knack
Vicepremier en CD&V'er Koen Geens pleit voor een nieuwe staatshervorming. Die moet nog voor de volgende verkiezingen worden afgeklopt. De coronacrisis heeft de mankementen van de Belgische staatsstructuur alleen maar duidelijker gemaakt: 'We zijn onszelf tegengekomen.'

Parketten maken meer gebruik van wet op tijdelijk huisverbod bij partnergeweld

op 11 mei 2020 Belga
Sinds de inwerkingtreding in 2013 van de wet die parketten de mogelijkheid biedt om een tijdelijk huisverbod op te leggen in geval van huiselijk geweld, werd deze al 686 keer (cijfer tot 31/8/2019) toegepast. Het aantal opgelegde maatregelen steeg van 31 in 2013 tot 169 in 2018. In de eerste acht maanden van 2019 ging het om 161 maatregelen. Dat blijkt uit het antwoord van justitieminister Koen Geens op een schriftelijke vraag van Latifa Gahouchi (PS).

Koen Geens herdenkt Julie Van Espen in emotioneel Facebookbericht

op 05 mei 2020 Nieuwsblad
Vandaag werd Julie Van Espen een jaar geleden vermoord toen ze aan het fietsen was langs het Albertkanaal in Antwerpen. Heel wat vrienden en familieleden deelden emotionele filmpjes op sociale media omdat ze niet samen kunnen komen om haar te herdenken. Ook minister Koen Geens, die na de moord op Julie heel wat kritiek over zich kreeg over het falen van het gerecht, deelde een bericht op Facebook om haar te herdenken.

VTM Nieuws - Meer boetes online betalen

op 29 april 2020 VTM Nieuws
Vanaf vandaag zijn ook de strafrechelijke boetes geautomatiseerd. Dat betekent minder administratief werk voor politie en parket en snellere betaling. Boetes betalen of een verkeerde betaling rechtzetten kan via de website www.uwboete.be. Bekijk hier het fragment van VTM Nieuws »

Justitie digitaliseert nu ook strafrechtelijke boetes

op 29 april 2020 Belga
Wegens het succes van de digitalisering en automatisatie van verkeersboetes, volgen nu ook de strafrechtelijke boetes. Dat meldt Justitie woensdag. Daaronder vallen ook de nieuwe coronaboetes.

Fiscus moet onbetaalde coronaboetes innen via belastingen, zoals bij verkeersboetes

op 27 april 2020 Artikels
2,2 miljoen. Het aantal minnelijke schikkingen voor overtreders in deze coronatijden schiet als een komeet omhoog, en niemand zal ontsnappen. “We willen een systeem waarbij de fiscus de boetes van wanbetalers int via de belastingen, zoals bij onbetaalde verkeersboetes”, zegt Erwin Dernicourt, spreekbuis van het College van procureurs-generaal. Het nieuwe plan rond de inning van alle uitgeschreven coronaboetes is recent op de tafel van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gelegd.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...