Kleur Landelijk in Vlaams-Brabant

op 20 mei 2019 Boer & Tuinder
Half april hadden we een ontmoeting met onze Vlaams-Brabantse kandidaten in een witloofbedrijf in Kortenberg. Het ging om landelijke kandidaten die land- en tuinbouw, platteland en dorpen zullen vertegenwoordigen én verdedigen in de kiesstrijd op zondag 26 mei. Ook minister Koen Geens ondertekende de engagementsverklaring.

Zo raakt u niet verpletterd onder de proceskosten

op 20 mei 2019 De Tijd
U kunt vanaf september een belastingvoordeel krijgen als u een rechtsbijstandspolis afsluit. Dat moet meer mensen ertoe aanzetten zich te beschermen tegen de oplopende kosten van een juridisch geschil.

Politie strijdt tegen opmars van gevaarlijke alarmwapens

op 18 mei 2019 De Tijd
Steeds meer mensen in ons land hebben alarmpistolen in huis waar je echte wapens van kan maken. Voor onze politiediensten is het dan ook een prioriteit die op te sporen.

“Lijvige papieren dossiers overbodig maken”

op 15 mei 2019 Het Laatste Nieuws
LEUVEN Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan de rechtbank van eerste aanleg in Leuven. Hij kwam er de digitale vooruitgang bij het parket en de rechtbank van eerste aanleg bekijken om te zien wat de uitdagingen zijn voor de toekomst. De rechtbank in Leuven speelde een pioniersrol in die digitalisering. “Lijvige papieren dossiers worden overbodig”, stelt Geens.

Meer kinderen krijgen achternaam van moeder

op 15 mei 2019 De Morgen
5.773 kinderen kregen vorig jaar de achternaam van hun moeder bij de geboorte, een stijging van 40 procent in vergelijking met 2017.

Nieuw gesloten asielcentrum voor vrouwen in budgethotel

op 09 mei 2019 Het Nieuwsblad
In De Vunt in Holsbeek is het nieuwe gesloten centrum voor vrouwen die wachten op terugkeer naar hun land van herkomst, geopend.

“Het was een collectief falen”

op 09 mei 2019 Het Nieuwsblad
Dat het beroep in de zedenzaak waarvoor Steve Bakelmans vervolgd werd zo lang aansleepte, is het gevolg van een personeelstekort, zegt het hof. “Twee jaar wachten is abnormaal”, aldus de voorzitter.

Minister Geens reageert op dood Julie Van Espen

op 07 mei 2019 VRT
"Een hof van beroep is autonoom en organiseert zichzelf. Ik kan hun beslissingen niet blijven verdedigen." Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in "Terzake" in een reactie op de moord op Julie Van Espen en het feit dat moordenaar Steve Bakelmans op vrije voeten was. Bekijk hier de video van Terzake »

Reactie Minister Geens

op 06 mei 2019 VRT
De man die verdacht wordt van de moord op Julie Van Espen was op vrije voeten, omdat het proces in beroep voor een verkrachtingszaak uit 2016 lang aansleepte. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in "Terzake". Bekijk hier de video van Terzake »

Koen Geens: ‘Het is tijd voor een zuurstofkuur voor justitie’

op 02 mei 2019 Juristenkrant
De hinkstapsprong. Voor wie justitie van ver of van dichtbij volgt, is dat sinds 2014 niet langer alleen een term uit de atletiek, maar ook de tactiek van de minister van Justitie om justitie eindelijk de 21ste eeuw binnen te loodsen. Er was lof voor zijn werkijver, én kritiek op het verschroeiende tempo van de hervormingen. ‘Ik laat me erop voorstaan dat we snel zijn gegaan. Het was de hoogste tijd om de zaken efficiënter aan te pakken.’

Nieuwe wet viseert verouderd appartement

op 02 mei 2019 Trends
De nieuwe wet op de mede-eigendom vereenvoudigt het samenleven in appartementsgebouwen. De mede-eigenaars kunnen ook makkelijker beslissingen nemen, bijvoorbeeld over de sloop en heropbouw van het gebouw. Maar of dat ook zal leiden tot een versnelde vernieuwing van ons appartementenpatrimonium, is nog maar de vraag.

Meekijken in het fotoalbum van... Koen Geens

op 02 mei 2019 Libelle
In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei kijkt Libelle vijf weken mee in het fotoalbum van een politicus. Dit keer gunt minister van Justitie Koen Geens ons een blik in zijn privéfoto’s.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...