Ook mondmaskers besteld voor cipiers (Geens)

op 23 maart 2020 Belga/Radio 1
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft ook voor de cipiers mondmaskers besteld bij het crisiscentrum. Dat heeft hij maandag gezegd in De Ochtend op Radio 1. "De gevangenen betekenen geen gevaar, omdat zij niet buiten kunnen komen. Maar de cipiers moeten voorzichtig zijn. We hebben mondmaskers voorradig voor interventies, maar we hebben er nu ook een heleboel besteld bij het crisiscentrum, zodat we ze ook zonder interventies kunnen gebruiken." Herbeluister het gesprek van De Ochtend »

Een vraag over het coronavirus? Lees de FAQ van het crisiscentrum

op 20 maart 2020 Artikels
In de veelgestelde vragen vind je een antwoord op de meest gestelde vragen rond het nieuwe coronavirus. Lees de FAQ »

Aangepaste dienstverlening justitie door coronavirus

op 17 maart 2020 Artikels
Momenteel zijn er een heel aantal maatregelen van kracht in ons land. Met deze maatregelen willen we de verspreiding van het virus afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen.

Gedetineerden gaan mondmaskers stikken

op 17 maart 2020 De Morgen
In de gevangenis van Oudenaarde beginnen deze ochtend elf gedetineerden, bijna allemaal veroordeeld tot lange gevangenis- straffen, aan hun race tegen de klok. 'Wij kunnen en zullen tot zeshonderd mondmaskers per dag naaien.' Ook in Brugge, Bergen en Merksplas komen gedetineerden in actie.

Solidair tegen de coronacrisis

op 12 maart 2020 Artikels
Gisteravond laat keek ik naar televisie. Ik zag een journalist in een rusthuis aan het werk. Hij toonde aan enkele ouderen – die de tranen in de ogen hadden – hoe zij konden skypen met hun kleinkinderen. Deze morgen was ik opnieuw ontroerd toen ik een dochter van een demente bejaarde zich zorgen hoorde maken. Oma herkende haar dochter immers nog, en zou absoluut niet begrijpen waar haar trouwe bezoekster bleef. Ook mijn kleinzoon die niet op skiklassen kon vertrekken, was er het hart van in. En wij met hem.

Federaal minister Koen Geens: “Ik blijf altijd mezelf”

op 12 maart 2020 KU Leuven Alumni nieuwsbrief
Vorige week publiceerde hij zijn visie op de toekomst van België. Zijn eigen professionele toekomst daarentegen, die is onduidelijk. Dus spraken we met Koen Geens, minister van Justitie en Europese zaken en vicepremier in de regering van lopende zaken, over het verleden, het recente en het minder recente.

Koen Geens bepleit nieuwe architectuur voor België

op 05 maart 2020 Tijd
'De motor van België stokt vandaag opnieuw', schrijft CD&V-vicepremier Koen Geens in een blog op zijn website. 'Het is dus de hoogste tijd voor een een nieuwe architectuur voor België.'

Meer boetes, en sneller betaald

op 05 maart 2020 HLN
Sinds de automatisering van het boetesysteem worden verkeersboetes een stuk sneller betaald. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Justitie. Door de komst van onder meer een QR-code op de boete, waarmee mensen in enkele klikken kunnen betalen, wachten overtreders minder lang met betalingen.

Goksites mogen geen klanten meer lokken met bonussen

op 29 februari 2020 Trends
Tien euro gratis speelkrediet of een verdubbeling van een eerste storting voor wie account opent? Vanaf zondag mogen gokwebsites dergelijke bonussen niet meer aanbieden. Lees het artikel »

Justitieminister Geens wil volledig nieuwe kansspelcommissie

op 26 februari 2020 Het Laatste Nieuws
Het explosieve rapport over de Kansspelcommissie van het Centrum Integriteit, dat dit weekend door Het Laatste Nieuws naar buiten werd gebracht, is de waakhond van de goksector fataal geworden. Dat bepaalde ambtenaren voordelen zouden ontvangen hebben van gokbedrijven, bleek het nekschot. Justitieminister Koen Geens (CD&V) wil tabula rasa maken.

'Hier verlang ik opnieuw naar morgen'

op 22 februari 2020 De Standaard
Terwijl het gevangenispersoneel voor de vierde vrijdag op rij staakte, schreef het nieuwe transitiehuis in Mechelen een eerste succesverhaal.

"Je voelt je weer mens": transitiehuis voor gevangenen half jaar open, eerste deelnemer weer vrij

op 18 februari 2020 VRT
Het is alweer zes maanden geleden dat het transitiehuis in Mechelen de deuren opende. Een primeur, aangezien het toen ging om het eerste transitiehuis ooit in ons land. Er leven 15 gedetineerden samen die hun straf bijna hebben uitgezeten. Ondertussen kunnen gedetineerden al terecht op twee plaatsen en op die manier voor een stuk terug deel uitmaken van de maatschappij én heeft een eerste gevangene het huis verlaten. VRT NWS sprak met één van de "deelnemers" over zijn ervaring in het huis. Bekijk hier het fragment van het Journaal »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...