Modernisering juridische beroepen

op 16 maart 2018 Persberichten
​Minister van Justitie Geens bereidt tegen de zomer van 2018 een beleidsplan voor dat voorstellen zal bevatten tot modernisering van de juridische beroepen. Dat zal gebeuren voor de advocatuur, de bedrijfsjuristen, de notarissen en de gerechtsdeurwaarders.

Grote Moskee Brussel

op 16 maart 2018 Persbericht
Minister van Justitie Koen Geens verheugt zich over het feit dat de regering vandaag heeft ingestemd om de erfpachtovereenkomst met het Islamitisch en Cultureel Centrum van België (ICCB - de Grote Moskee van Brussel), dat verbonden is aan de Wereld Moslimliga op te zeggen.

Arrest Grondwettelijk Hof

op 15 maart 2018 Persbericht
Minister van Justitie Geens neemt akte van het arrest van het Grondwettelijk Hof dat van oordeel is dat een recente wijziging van de strafwet op het stuk van aanzetten tot terrorisme op disproportionele wijze de vrijheid van meningsuiting beperkt.

​Videoconferentie maakt trip naar rechtbank overbodig

op 15 maart 2018 Het Laatste Nieuws
In Kortrijk en Veurne zijn op de arbeidsrechtbank en rechtbank van koophandel de eerste videoconferentietoestellen in gebruik genomen. Een primeur voor West-Vlaanderen.

​Minister Geens spreekt voor 350 zesdejaars Don Bosco

op 15 maart 2018 Het Nieuwsblad
Federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) sprak gisteren 350 leerlingen van TSO, BSO en ASO van het Don Bosco instituut in Haacht toe. Lees het artikel »

Parlementaire vraag over het FAVV en gerechtelijk onderzoek in Veviba

op 14 maart 2018 Commissie Justitie
In de commissie Justitie antwoordde ik op een parlementaire vraag over het FAVV en gerechtelijk onderzoek in Veviba.

Uniek loket voor slachtoffers van terreuraanslagen

op 14 maart 2018 Persbericht
Vandaag vond een opvolgingscommissie plaats waarin een stand van zaken werd gegeven door de betrokken Ministers Geens, De Block en Vandeput over de maatregelen die genomen werden voor de slachtoffers van de terreuraanslagen op 22 maart 2016. De regering heeft al veel ondernomen, maar dat neemt niet weg dat er nog verschillende verbeterpunten zijn. De betrokken Ministers werken daar volop aan en doen er tezelfdertijd alles aan om in afwachting daarvan de slachtoffers van 22 maart zo goed mogelijk te helpen.

Parlementaire vraag over betalingstermijnen bij Justitie

op 14 maart 2018 Commissie Justitie
In de commissie Justitie antwoordde ik op een parlementaire vraag over de betalingstermijnen bij Justitie

​Meer duidelijkheid, snelheid en rechtszekerheid met hervormd ondernemingsrecht

op 14 maart 2018 Persbericht
De commissie Handels-en economisch recht keurde vandaag de hervorming van het ondernemingsrecht van minister van Justitie Koen Geens in tweede lezing goed.

Parlementaire onderzoekscommissie naar aanleiding van de aanslagen van 22 maart 2016

op 14 maart 2018 Parlementaire onderzoekscommissie
De aanslagen van 22 maart 2016 hebben de geschiedenis van ons land definitief getekend. Nadien volgde helaas nog meer terreur, ook in het buitenland, waaronder helaas ook Belgische slachtoffers en residenten. Deze gebeurtenissen hebben diepe wonden geslagen bij ieder van ons. Aan alle slachtoffers die hier nog dagelijks mee geconfronteerd worden, wens ik mijn diepste medeleven uit te drukken. Wij zullen nooit vergeten welk leed hen is aangedaan

‘We zijn het over alles eens, behalve over enkele details’ (Interview Geens-De Man)

op 14 maart 2018 Knack
Dat onze 19e-eeuwse justitie dringend een facelift nodig heeft, daarover is iedereen het eens. Minister Koen Geens zet er stevig het mes in, maar dat is niet altijd naar de zin van strafpleiter Jan De Man. ‘De grootsheid van een samenleving hangt af van de investeringen in justitie en onderwijs.’

Beleid in Belgische gevangenissen werpt vruchten af, maar we zijn er nog niet

op 14 maart 2018 Persberichten
​Onlangs bracht het Comité ter Preventie van Foltering (CPT) een tussentijds rapport uit over de detentieomstandigheden in België. In dat kader bracht Minister van Justitie, Koen Geens, een bezoek aan de Raad van Europa in Straatsburg. Het CPT toont zich tevreden over de geleverde inspanningen om de overbevolking terug te dringen maar dringt aan op verdere maatregelen.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...