Geens: “Digitalisering moet prijs drukken”

op 18 oktober 2017 Het Belang van Limburg
“Situaties waar mensen in neerwaartse financiële spiralen terechtkomen, moeten worden aangepakt”, zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). “Daarom komt er een modernisering en digitalisering van de procedure voor schuldinvordering. Dat zal de kosten terugdringen en de administratieve last verminderen.”

De Week van Geens 9 oktober tot 16 oktober

op 17 oktober 2017 Nieuwsbrieven
Wat gaat er om in de wereld? Is er iets nieuws aan de hand dat we zo onrustig zijn? Kenners van de geschiedenis zullen zeggen dat het nooit rustig is geweest. Kenners van de toekomst zullen antwoorden dat de toekomst er nooit zo snel zal zijn geweest. Lees De Week van Geens »

Laatste regularisatie vuurwapens

op 14 oktober 2017 De Tijd
Wie zonder vergunning een vuurwapen bezit, krijgt begin volgend jaar een nieuwe - laatste - kans om dat te laten regulariseren. Dat heeft de ministerraad gisteren beslist. Wie nadien nog betrapt wordt met een vuurwapen zonder vergunning, riskeert een gevangenisstraf van een maand tot vijf jaar en/of een boete van 100 tot 25.000 euro.

Geens legt gokreclame aan banden

op 14 oktober 2017 Het Laatste Nieuws
Het aantal wedkantoren moet dalen van 1.000 naar 674. Gokautomaten in cafés moeten met muntstukken werken, krijgen e-ID-lezers en er mogen ook maar vier machines meer staan. Het zijn enkele maatregelen voor de goksector die de federale ministerraad gisteren goedkeurde. Ook reclame tijdens livesportwedstrijden wordt verboden. Ervoor mag het wel, maar dan hoogstens één spotje, mét vermelding van de leeftijdsgrens en de gevaren.

Gokreclame op televisie aan banden gelegd

op 14 oktober 2017 Het Belang van Limburg
Gokken tijdens sportwedstrijden, het is booming business. Alleen al tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK voetbal vorig jaar werden bij Unibet, de grootste aanbieder van online sportweddenschappen in België, 90.000 weddenschappen per match aangegaan. De reclame voor gokwebsites nam de afgelopen jaren dan ook exponentieel toe. Tijdens sommige reclameblokken volgt de ene gokreclame na de andere.

​Minister pakt vrije verkoop laders vuurwapens aan

op 13 oktober 2017 Persbericht
Minister van Justitie Koen Geens komt met een wetsontwerp om de wapenwet te hervormen. Het ontwerp pakt de vrije verkoop van laders voor vuurwapens aan. Enkel wie een vergunning ofwel een erkenning als verzamelaar kan voorleggen, zal nog laders kunnen kopen. De burger krijgt begin volgend jaar ook een allerlaatste kans om zijn of haar niet-vergunde vuurwapen(s) te laten regulariseren. De minister haalt op die manier de wapens uit het illegale circuit en biedt de burger een kans om een mogelijke gerechtelijke vervolging te vermijden.

​Geens legt gokreclame aan banden en versterkt inspraak gemeenten

op 13 oktober 2017 Persbericht
Minister van Justitie Koen Geens komt met een voorontwerp van wet en een reeks koninklijke besluiten die de speler van kansspelen en weddenschappen beter moet beschermen. De minister legt de gokreclame aan banden en verhoogt de slagkracht van de gemeenten in de controle van wedkantoren en kansspelen in de cafés.

Laatste keer amnestie voor 100.000 illegale wapens

op 13 oktober 2017 Het Nieuwsblad
Wie een wapen bezit en daarvoor geen vergunning heeft, kan dat straks regulariseren. De ministerraad beslist vandaag om een nieuwe en laatste amnestieperiode in te voeren om illegale wapens wit te wassen. Daarvan zouden er nog minstens 100.000 in omloop zijn. De nieuwe wapenwet heeft overigens nog iets in petto: voortaan zal niemand nog zonder een vergunning laders kunnen kopen. Een maatregel van ­justitieminister Koen Geens (CD&V) in de strijd tegen terrorisme.

De week van Geens 2 tot 9 oktober

op 09 oktober 2017 De week van Geens
In de politiek vallen vaak harde woorden. Gelukkig heel vaak op de bal, maar soms ook op de man. Ik hecht zelf veel belang aan de stijl van mijn discours. De krant De Standaard heeft er zelfs een naam voor gevonden: geensianismen. Zalvend de waarheid zeggen luidt hun definitie. Lees De week van Geens »

Minister Geens lanceert campagne "Jij bent een kei" : "Luisterend oor is het allerbelangrijkste"

op 09 oktober 2017 VRT NWS
Similes, een vereniging voor familie van psychisch kwetsbare mensen, lanceert een campagne onder de slogan "Jij bent een kei". Want wie voor een familielid met psychische problemen zorgt, kan zelf ook steun gebruiken.Dat vindt ook minister van Justitie Koen Geens, die persoonlijk zijn steentje kwam bijdragen. Bekijk het fragment »

Drie keer meer klachten tegen online kinderlokkers

op 07 oktober 2017 Het Nieuwsblad
Met 106 zijn ze, de minder­jarigen die in 2016 - geflankeerd door hun ouders - naar de politie stapten om een klacht in te dienen tegen een online kinderlokker. De meeste slachtoffers van 'grooming' zijn meisjes en jonger dan 15. “De strijd ­tegen kindermisbruik, zeker ook online, is een absolute prioriteit”, zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Gedetineerden getrakteerd... op gangsterfilm

op 07 oktober 2017 Het Laatste Nieuws
Gedetineerden in de gevangenis van Oudenaarde hebben gisteren een exclusieve vertoning van Le Fidèle, de nieuwste film van Michael R. Roskam, te zien gekregen.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...