Wat ik ervan begrijp | Koen Geens

op 10 december 2018 Wat ik ervan begrijp
We maken ons allemaal zorgen over de toekomst. Dat deden onze voorouders ook. En toch overwonnen zij crisis na crisis. Gaven ze niet toe aan angst. Lieten ze de moed niet zaken en rechtten ze de rug. En keken ze vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat wij dat ook kunnen. Als we allemaal samen de strijd aanbinden tegen klimaatopwarming, tegen armoede, tegen oorlog en terreur, dan kunnen we niet verliezen. En dan gaat de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen vast niet om zeep. Dat is wat ik ervan begrijp en dat is waar ik voor vecht. Bestel hier »

Veiligheidsprijs voor Brugse wachtdienst

op 10 december 2018 Artsenkrant
De Huisartsenkring Brugge en Omgeving en de Huisartsenwachtdienst Noord-West-Vlaanderen kregen zaterdag de eerste PRAAG-Veiligheidsprijs. De voorzitter van de huisartsenwachtdienst dr. Philippe Vandevelde ontving de prijs uit de handen van minister Koen Geens.

Eerste veiligheidsprijs voor Huisartsenwachtdienst Noord-West-Vlaanderen

op 08 december 2018 Persberichten
De eerste Patrik Roelandt Anti-Agressiegroep veiligheidsprijs voor huisartsen werd vandaag door minister Geens uitgereikt aan Huisartsenwachtdienst Noord-West-Vlaanderen en huisartsenkring Brugge en Omgeving. Met deze prijs wil huisartsenvereniging Domus Medica en de Patrik Roelandt Anti-Agressiegroep de veiligheid voor huisartsen verder verbeteren en garanderen.

Europees wettelijk kader “e-evidence”: onze rechters, openbare aanklagers en rechercheurs helpen in hun strijd tegen misdaad

op 07 december 2018 Persberichten
Minister van Justitie, Koen Geens, toont zich tevreden met de beslissing van de Europese Raad om tot een Europees wettelijk kader te komen om toegang te krijgen tot digitale data in strafonderzoeken. België heeft 3 jaar onophoudelijk inspanningen geleverd om dit dossier op de agenda te zetten en te promoten in de EU-Raad van Ministers van Justitie.

Betere ondersteuning voor slachtoffers

op 06 december 2018 Persbericht
Er werden deze week vier wetsontwerpen van Minister van Justitie Koen Geens goedgekeurd in de commissie justitie. Deze moeten de hulp aan slachtoffers van terrorisme verbeteren om financiële ondersteuning te krijgen en ook een oplossing bieden voor de bijzondere noden van slachtoffers in het kader van langdurige strafonderzoeken.

De week van Geens 27 november tot 4 december

op 04 december 2018 De week van Geens
In de politiek wordt het meningsverschil democratisch georganiseerd. Eén van de belangrijke principes in een gezonde samenwerking die naar consensus streeft, is het opgewekt vertrouwen. Wie langdurig de indruk geeft dat hij iets zal doen waar anderen stellig op rekenen, zal meestal met stille trom de aftocht blazen als hij of zij zich bedenkt. En zal proberen zich dat te laten vergeven door beleefde excuses te stamelen. En zal niet luidkeels uitschreeuwen dat de aanvankelijk belofte op zand steunde, en dat ze totaal ondeugdelijk was. De rechtmatige verwachting van de ander ontgoochelen is meer dan erg genoeg. Luidruchtige commentaar, branie en een moddercampagne horen daar niet bij. Alle steun aan premier Michel. Lees De week van Geens »

Politie vindt vaker, maar minder drugs in gevangenissen

op 03 december 2018 Het Laatste Nieuws
Bij acties met drugshonden in de gevangenissen werd in 2017 in 64% van de gevallen drugs gevonden. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Els Van Hoof (CD&V) opvroeg bij justitieminister Koen Geens (CD&V). "Vorig jaar werd 216 keer een drugshond ingezet. In 2014 gebeurde dat maar 123 keer."

Bescherming van slachtoffers van mensenhandel begint in het ziekenhuis

op 02 december 2018 Persberichten
Minister van Justitie Koen Geens stelde de brochure ‘Mensenhandel... wat te doen? Advies voor ziekenhuispersoneel’ voor op een BENELUX-conferentie. Hij zat er samen met de vertegenwoordigers van de BENELUX om in herinnering te brengen dat slachtoffers van mensenhandel geholpen moeten worden.

20-jarig bestaan van de organieke wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

op 29 november 2018 Persbericht
De Veiligheid van de Staat (VSSE) viert vandaag het 20-jarig bestaan van de organieke wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

2de Salon van de mede-eigendom “Nieuwe wet op de mede-eigendom: Belangrijkste wijzigingen”

op 29 november 2018 Salon van het mede-eigendom
Samenleven met anderen is geen evidentie, en zeker niet wanneer men de anderen niet zelf heeft gekozen zoals het geval is in een appartementsgebouw. Goede afspraken kunnen er dan voor zorgen dat het samenleven voor alle bewoners en betrokken actoren aangenaam is.

België thuishaven voor Nederlandse drugsbaronnen

op 29 november 2018 De Standaard
Nederlandse cannabis wordt in ons land geteeld. Chemisch afval van Nederlandse drugslabs wordt hier gedumpt. 'Het is een gedeelde problematiek, die een gedeelde aanpak vergt. Die is er veel te weinig.'

Conferentie over illegale drugsmarkten in Nederland en België

op 28 november 2018 Conferentie internationale drugsaanpak
De drugsproblematiek in België staat sinds enige tijd immers opnieuw bovenaan de agenda. De Antwerpse problematiek, ons ondertussen welgekend, is daar niet vreemd aan. De inbeslagnames van cocaïne in de haven van Antwerpen zijn eerder hallucinant te nomen: in 2016 werd 30 ton in beslag genomen, in 2017 42 ton en in 2018, tot op heden, al 36 ton. De enorme aantallen tonen aan dat de diensten goed werk leveren bij de detectie en opsporing, maar helaas blijft een aanzienlijk deel onopgemerkt.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...