#DeWeekvanGeens: 20 tot 26 oktober

op 26 oktober 2020 Nieuwsbrieven
Ik weet niet waar ik van verdriet, schaamte en miserie zou gekropen zijn indien een van mijn lievelingsleraars zou onthoofd geweest zijn. Hoe ik ervan hersteld zou zijn. Want ik heb zoveel aan mijn leraars en professoren te danken, vooral aan degenen die mij uitdaagden. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 12 - 20 oktober

op 20 oktober 2020 Nieuwsbrieven
Het is niet abnormaal dat bepaalde virussen beter gedijen in de winter en andere beter in de zomer. Met corona weten we het niet zo zeker, maar de heropflakkering doet zich in elk geval veel feller voor ná, dan in de zomer. Een zestal maanden corona-ervaring in de regering hebben mij veel geleerd. Lees #DeWeekvanGeens »

#DeWeekvanGeens: 1 - 8 oktober

op 09 oktober 2020 Nieuwsbrieven
Maandagochtend nam ik mijn intrek in het Paleis der Natiën, of beter gezegd in het Huis van de Parlementairen. Ik voelde me er meteen thuis bij de collega’s van de kamerfractie onder leiding van de immer loyale Servais Verherstraeten, en bij de absoluut alleswetende fractiesecretaris, Jef Smits. Lees #DeWeekvanGeens »

Week van Geens: 13 september - 1 oktober

op 01 oktober 2020 Week van Geens
Ik heb er dus voor gekozen niet in de nieuwe regering te stappen. In januari word ik er 63 en wil ik plaats maken voor de jeugd, op een moment dat ik zelf nog nuttig ben. Ik neem dus geen afscheid, ik blijf in de Kamer, in het hart van de politiek. In voetbaltermen, ik ga op de bank zitten, maar blijf trainen en als reservespeler beschikbaar voor de dienst, zoals Timmy Simons lang bij Brugge deed. In de wielerwereld zou men zeggen: ik spurt zelf niet meer, maar ik trek de spurt aan. Lees de Week van Geens »

De Week van Geens: 25 augustus - 12 september

op 12 september 2020 Nieuwsbrieven
Veel van wat kan misgaan, loopt fout in het jaar 2020, soms de verbeelding tartend, en in 2019 was het al niet veel beter. De ellenlange formatie kreeg zonet zijn nieuwste en zoveelste tegenslag te verwerken, nu de onderhandelaars gedwongen van elkaar gescheiden moeten blijven door de besmetting met een virus dat de hele wereld bijna een half jaar in de ban houdt. En Boris Johnson trekt het pas enkele maanden gesloten Brexit-akkoord alweer in twijfel. De beste fictieschrijver had wellicht fantasie tekort om het nog te verzinnen, hoewel het om zeer ernstige zaken gaat. Het doet me in ritten vol nazomerse weemoed over Brabantse plateaus en door dito dalen wegdromen naar “La divina commedia” van Dante Alighieri, want het lijkt wel alsof we vast zitten in zijn vagevuur. Lees De Week van Geens »

Week van Geens 1 - 24 augustus

op 24 augustus 2020 Week van Geens
De nachten worden kouder, het regent meer, de nazomer is begonnen. Even kon ik een vakantiegevoel vast houden, de eerste helft van augustus, en dat was zalig. Ik hoop dat u ook dat voorrecht genoot. Een beetje herboren, een beetje heruitgevonden, een beetje nieuw. Voldoende om er weer tegen aan te gaan. Maar veel tijd om op gang te komen werd er ons niet gegund... Lees De Week van Geens »

Week van Geens 5 - 29 juli

op 29 juli 2020 Week van Geens
Het ging met het weer alle kanten uit de afgelopen weken. We hebben heel mooie dagen gehad, maar het heeft er ook al flink Belgisch uitgezien. Eigenlijk kunnen we hetzelfde zeggen over de politiek: een geslaagde Europese top en een mooie nationale feestdag. Maar ook veel coronamiserie. En hoop die de regeringsvorming doet herleven: de Koning stelde twee preformateurs aan, meer zelfs, voor het eerst wilden Bart De Wever en Paul Magnette samen aan zet. Lees De Week van Geens »

Week van Geens 16 juni - 4 juli

op 04 juli 2020 Week van Geens
Terwijl binnen troms roerden over Congo, abortus en relance, zomerde het deze week buiten zoals in mijn jeugd. Het miezert wat, tussendoor, het is niet te warm, en binnenkort zou ik zeker met de scouts op kamp vertrokken zijn. Naar een leuke plek in de Ardennen of Limburg. Lees De Week van Geens »

De Week van Geens 16 juni - 4 juli

op 04 juli 2020 Nieuwsbrieven
Terwijl binnen troms roerden over Congo, abortus en relance, zomerde het deze week buiten zoals in mijn jeugd. Het miezert wat, tussendoor, het is niet te warm, en binnenkort zou ik zeker met de scouts op kamp vertrokken zijn. Naar een leuke plek in de Ardennen of Limburg. Eerst met de bus, vanaf de leeftijd van 11 met de fiets. Langs een Route Nationale, zonder fietspaden. Met tenten van de toen nog ‘Nationale’ Dienst voor de Jeugd (NDJ), en met dito keukenshelters. Nachtelijke droppingen en vlottentochten die ons voerden over de Ourthe. Best vermoeiend en pijnlijk, soms gevaarlijk. Maar heerlijk avontuur. Lees De Week van Geens »

Week van Geens: 1 - 14 juni

op 13 juni 2020 Week van Geens
Vader word je, moeder ben je. Beide een heel leven lang. Het is één van de mooiste menselijke ervaringen die bovendien elke dag leuker wordt. Ik wens u allen een fijne vaderdag toe. Lees De Week van Geens »

Week van Geens 7 - 28 mei

op 30 mei 2020 Nieuwsbrieven
Sedert altijd hebben we er nood aan om onze tijd in te delen, hebben we behoefte aan een regelmaat die van oudsher bestaat: eerst vieren we Pasen, 40 dagen later Hemelvaart en opnieuw 10 dagen later Pinksteren, en telkens is het ook de dag nadien verlof. Dat creëert de broodnodige rust. Discipline en deadlines zijn nuttig, en het terugtellen van die deadline helpt ook: wanneer moeten we écht en definitief met iets klaar zijn en derhalve, wat zijn de tussenstappen? Lees De Week van Geens »

Week van Geens: 14 april - 6 mei

op 06 mei 2020 Nieuwsbrieven
Perspectief. De Nationale Veiligheidsraad van woensdag zette de versoepeling verder van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het verlangen was opnieuw groot om de mensen te geven waar ze het meeste nood aan hebben: contact met andere mensen. Maar het gevaar loert nog altijd om de hoek. Sommige versoepelingen van de maatregelen werden genomen met een bang hart. We zijn voorzichtig, zetten liever kleine stappen dan grote. Lees De Week van Geens »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...