Beste meters en peeters

op 14 januari 2020 Nieuwsbrieven
Een kind om groot te worden, moet zoveel geluk hebben. Een jongvolwassene om ouder te worden, moet zoveel meeval hebben. Als ik terugblik op mijn eigen levensloopje, mag ik niet klagen. Wij noemen het een engelbewaarder. De Joden spreken van mazzeltof. Bergen hebben we er gehad. Ik stond er niet bij stil. Of te weinig. Ik was niet dankbaar genoeg. Of te weinig. Ik telde mijn zegeningen niet. Of te weinig. Het leven doet met ons wat het wil, of toch bijna. We surfen maar. Sommigen op een klein meertje, anderen op de hoogste golven van de oceaan. Allemaal proberen we met ons zeil de wind goed te vangen. Op ons best schitteren we, maar heel even. Lees De Week van Geens »

Lees de Week van Geens: 10 - 24 december

op 24 december 2019 Nieuwsbrieven
Er is een wapen, tegen angst en ergernis, het heet vertrouwen. Het ligt voor het rapen in een blik, zelfs in droefenis, dan kan je opnieuw bouwen. Ik wens ieder van u een zalig kerstfeest en een vredig 2020. Lees De Week van Geens »

In de bloemetjes

op 10 december 2019 Nieuwsbrieven
Het was een geëmotioneerde dag gisteren. De ochtend begon vroeg met een vergadering met onze nieuwe voorzitter Joachim Coens. Het was mijn taak om hem in te leiden in de federale stand van het land en de onderhandelingen over een nieuwe Regering. Ik voel dat het een zeer aangename samenwerking wordt. Lees De Week van Geens »

Over de generaties heen

op 26 november 2019 De Week van Geens
Ik hou geweldig van de jongsten maar ook erg veel van de ouderen. Ik heb fantastische kleinkinderen, maar werd mee opgevoed door mijn grootouders. Zij gaven mij de rust en de kalmte van hun leeftijd, en dat heeft mij ook gemaakt tot wat ik ben. Mijn vader overleed jong, dus ik heb vele vaders van zijn generatie geadopteerd. Maar moeder overleed vier jaar geleden, ik mis haar enorm, maar ik heb heel lieve en bekommerde schoonouders. Lees De Week van Geens »

Tijdloze

op 12 november 2019 De Week van Geens
De titel van het nieuwe boek van Mark Eyskens is geen verrassing voor wie de tijd relativeert: ‘Vandaag is morgen gisteren’. Ook Einstein was die mening toegedaan. Hij schreef dat voor fysici het onderscheid tussen verleden, heden en toekomst niets meer dan een hardnekkige illusie is. Lees De Week van Geens »

Een mooie, inspirerende Allerheiligen en Allerzielen toegewenst

op 01 november 2019 De Week van Geens
Ons leven is eindig. Wie niet ziek wordt voor haar of zijn tijd daar is, wordt uiteindelijk geveld door die tijd. Velen hopen dat ons leven overgaat in een eeuwige zielenrust, een duurzaam deelnemen aan het bewustzijn van de geest. Sommigen geloven dat diep. Maar ook wie dat niet hoopt of gelooft, is zeker van de liefde die mensen toelaat om - hoe moeizaam ook - de dood te overwinnen van hun naasten. Onze doden hebben geen pijn meer. Ze hebben er soms heel veel gehad, en laten ...er soms nog meer achter bij wie om hen rouwt. Maar wie overleeft, heeft doorgaans de troost om zijn -andere- kinderen of kleinkinderen nog te hebben, zijn familie, zijn vrienden, zijn lotgenoten. En zo is het leven na verloop van diezelfde tijd steeds weer sterker dan de dood en wordt het opnieuw toekomst. Een mooie, inspirerende Allerheiligen en Allerzielen toegewenst aan eenieder, gevuld met de schoonste herinneringen aan elke dierbare die niet meer onder ons is. Lees De Week van Geens »

Week van Geens: 6 - 21 oktober

op 21 oktober 2019 Nieuwsbrieven
De kop is eraf. De nationale en provinciale voorzittersverkiezingen van CD&V zijn officieel van start gegaan. Er zijn liefst zeven enthousiaste nationale voorzitterskandidaten: Sammy Mahdi, Katrien Partyka, Christophe Vermeulen, Walter De Donder, Vincent Van Peteghem, Joachim Coens en Raf Terwingen. Voor een partij waarvan men zegt dat ze in existentiële crisis verkeert, is dat lang niet slecht. Bij die zeven nationale kandidaten zijn er liefst drie uit Vlaams Brabant. Voor een provincie die al een tijdje niet meer als een CD&V wingewest wordt beschouwd, is ook dat niet slecht. We mogen fier zijn over zoveel enthousiasme en inzet in onze provincie. Vlaams-Brabant is dus rot van talent. Ik stel u onze drie kandidaten één na één voor in mijn nieuwsbrief. Lees De Week van Geens »

De week van Geens 28 september tot 4 oktober

op 05 oktober 2019 De week van Geens
Nafi Thiam en Remco Evenepoel kunnen dus ook tweede eindigen. Dat is de belangrijkste les van de week, één in nederigheid: de besten kunnen verliezen zelfs als ze absoluut willen winnen. Het siert hen als ze dat met panache kunnen doen. En dat deden ze, hoe jong ook, alle twee. Lees De week van Geens »

Week van Geens: 18 - 27 september

op 26 september 2019 Nieuwsbrieven
Vorige zaterdagavond ging ik even langs in onze Kortrijkse afdeling om mee Stefaan De Clerck en enkele van zijn collega’s uit te wuiven die hun zitje in de gemeenteraad overlieten aan hun jeugdige(r) opvolgers. Niet dat Stefaan met 68 lentes niet meer jeugdig en boyish is zoals in ‘zijn’ 1968. Deel van een generatie die grenzen heeft verlegd, is Stefaan altijd vernieuwing en verjonging genegen geweest. Bevlogen en gepassioneerd door het bonum commune van jongs af aan, is en blijft hij veelzijdig: een sportman, een familieman, een stadsarchitect, een advocaat, een politicus, een bestuurder, een grootstedeling en een wereldburger. Dank Stefaan, veel succes op jouw camino: the best has yet to come. Lees De Week van Geens »

De Week van Geens: 10 - 17 september

op 18 september 2019 Nieuwsbrieven
Bruh’, ‘skeer’, ‘no cap’, ... U hebt vast ook even in de ogen gewreven om te lezen wat hier staat. In tegenstelling tot wat u denkt, is het geen typfout van mijn kant. Het zijn wel voorbeelden van jongerentaal. Ouders van tieners zullen het vast wel herkennen. Soms lijkt het alsof de kinderen een andere taal spreken. Dat geldt mogelijk nog meer voor grootouders. Ik begreep ook eerst niet wat Fornite was, dat zorgde wel voor enige hilariteit bij mijn kleinkinderen. Tot hun opa loot boxes verbood, dat vonden zij erg cool. Lees De Week van Geens »

De Week van Geens 31 augustus - 9 september

op 09 september 2019 De week van Geens
Tijdens De Ochtend op Radio 1 afgelopen woensdag mocht ik nog eens mijn zegje doen over de start van het gerechtelijk jaar. Prof. Dirk Heirbaut maakte op Radio 1 en op de mercuriale in Gent de balans op van mijn beleid en hervormingen. Hij had het over de ‘grootste veranderingen sinds de Napoleontische tijd’. Toegegeven, ik voel me gevleid, maar ik besef als geen ander dat het werk nog niet af is. Gevraagd naar mijn politieke toekomst, verwees ik naar het Doris Day-tijdperk. Que será, será. In het programma dat daarop volgde, draaide presentator Vincent Byloo tot mijn grote vreugde nog eens het lied. Lees De week van Geens »

Week van Geens: 1 augustus - 1 september

op 31 augustus 2019 Nieuwsbrieven
Niets wordt eenvoudig de komende maanden. Maar vrij naar de wapenspreuk van Nassau en Nederland geldt ook nu: ‘Nous maintiendrons' Lees De Maand van Geens »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...