De week van Geens 11 tot 18 juni

op 19 juni 2018 De week van Geens
Het is niet gemakkelijk om vandaag onze nieuwsbrief met iets anders te starten dan het WK Voetbal, en de match van de Rode Duivels tegen Panama. Ook al kon ik niet rechtstreeks kijken, en was ik heel blij met hun mooie overwinning, mijn analyse van hun verdedigingsspel in Sport-Voetbalmagazine van enkele weken geleden kwam uit. De verdediging staat er nog niet. Dat is niet alleen omdat Kompany en Vermaelen nog niet fit zijn. Maar ook omdat de vleugelbacks Carrasco en Meunier hun positiespel niet verzorgen. Zo kwam Panama bijna tot een doelpunt. Onze Duivels moeten echt oefenen tot ze dol zijn op deze kwestie of ze zullen door sterkere ploegen moeiteloos onderuit worden gehaald. Hoe vaak de onderschatte Lukaku ook mag scoren. Ook die vaak pijnlijke onderschatting stelde ik in mijn interview aan de kaak.​ Lees De week van Geens »

De week van Geens 4 tot 11 juni

op 11 juni 2018 De week van Geens
Afgelopen weekend genoten we met meer dan 500 mensen van een prachtige dag in en rond het voetbalcomplex van OH Leuven. Een dag met vrienden, collega's en familie om ons heen. Het weer was prachtig, maar voor de warmte zorgden jullie ook grotendeels zelf. Bedankt voor uw aanwezigheid, uw steun en uw enthousiasme. Als het Midzomerfeest één ding duidelijk maakte, is het wel dat we samen een heel sterk team vormen. Na het buffet mocht ik provinciale lijsttrekkers Monique Swinnen en Tom Dehaene op het podium verwelkomen en was ik verheugd om onze voorzitter en mijn collega's uit de Federale, Vlaamse en Europese regering te ontvangen. Het deed ons allen deugd dat zij onze sterke Vlaams-Brabantse ploeg kwamen steunen. We zijn klaar voor de provinciale en lokale verkiezingen in oktober. Met veel enthousiasme, kennis van de regio en haar steden en gemeenten en beleidservaring trekken we naar de kiezer. Als iedereen zo vastberaden is als op de rodeo, dan komt het zéker goed. Veel succes, iedereen! Lees De week van Geens »

De Week van Geens 29 mei - 3 juni

op 03 juni 2018 Nieuwsbrieven
Dinsdag was voor het land een pijnlijk ontwaken. In Luik deed zich opnieuw een menselijk drama voor dat ook in andere landen al te vaak aan de orde is. Daarbij worden om soms terroristische, soms onbekende motieven, totaal onschuldige mensen willekeurig gedood op een wrede wijze. De Luikse burgerbevolking en politie hebben zich nederig maar heldhaftig gedragen. Daardoor waren er ook nog vier gekwetsten bij de politie te betreuren. Lees de Week van Geens »

De week van Geens 23 tot 29 mei

op 29 mei 2018 De week van Geens
​Zondag 10 juni verwelkomen we u en uw gezin in het stadion van OH Leuven voor ons Midzomerfeest. Een prachtige dag met tal van leuke activiteiten. Schrijf u nu in! Lees De week van Geens »

De week van Geens 10 tot 22 mei

op 22 mei 2018 Nieuwsbrieven
Het is goed wonen, leven en werken in Vlaams-Brabant. We mogen trots zijn op wat onze provincie te bieden heeft. CD&V gelooft in het belang van de provincies. Het niveau bij uitstek waar beleid gevoerd wordt op maat van de regio's, samen met de gemeenten. We kiezen dan ook voor sterke figuren om de provinciale lijst aan te voeren, met lijsttrekker Monique Swinnen die 100% voor de provincie gaat. Zelf zit ik met veel plezier achterop de tandem met een ervaren vrouw aan het stuur en zal ik de lijst van het arrondissement Leuven duwen vanop plek 16. Met Karin Brouwers en Els Van Hoof heb ik ook twee straffe mede-duwers te pakken. Lees de Week van Geens »

De week van Geens 1 tot 9 mei

op 09 mei 2018 Nieuwsbrieven
In heel Vlaanderen werden vorige week rondjes gelopen in het kader van Levensloop, een bijzondere organisatie die mensen steunt in hun harde en oneerlijke strijd tegen kanker. Ik trok zelf de loopschoenen aan in Leuven. Allen samen tegen kanker, bravo voor de vechters en de levenslopers. Ik ging ook op de foto met drie straffe dames die in oktober onze partij naar succes zullen leiden. Van links naar rechts: Liesbeth Vandermeeren (Leuven), Tessa Avermaete (Huldenberg) en Sovathya Koun (Leuven). Lees de Week van Geens »

De week van Geens 23 april tot 1 mei

op 01 mei 2018 Nieuwsbrieven
Zondag 10 juni verwelkomen we u en uw gezin aan het stadion van OH Leuven voor ons Midzomerfeest. Een prachtige dag met tal van leuke activiteiten. Voor de sportievelingen is er ’s ochtends een recreatief programma met zomerse fiets- en wandeltochten. ’s Middags kan u, samen met mij, in een ontspannen sfeer genieten van het grilladebuffet in de loges van het stadion. In de namiddag zorgt het dessertenbuffet voor een ruime keuze aan de lekkerste hapjes. De hele dag kan u met de familie genieten van een verzameling avontuurlijke attracties zoals de Death Ride Twin, Dragon Slide, Rodeo en Slinger Springer. En voor de papa’s is er op deze vaderdag een speciale verrassing. Een tipje van de sluier? Het WK Voetbal komt eraan! Samen maken we er een prachtige dag van! >> Op mijn website vindt u het volledige programma en het inschrijvingsformulier voor zowel het buffet als de fiets- en wandeltochten. Lees de Week van Geens »

De week van Geens 4 april tot 23 april

op 23 april 2018 Nieuwsbrieven
Deze week hebben drie prachtige beelden mij ontroerd. Eerst was er zuster Suzy die al veertig jaar in Mali school en hospitaal houdt. Ondanks de aanwezigheid van de terreurgroep Boko Haram in de regio houdt ze stand met haar Afrikaanse collega’s, en helpt ze de jonge moeders bevallen. Of ze bang was? Nee, ze zocht het risico niet op, zei ze, maar zolang ze zich goed voelde, en van nut kon zijn, deed ze verder. Het tweede aangrijpende beeld was dat van het oudere koppel dat na zestig jaar huwelijk op 87 werd gescheiden omwille van de voorzieningen in het woonzorgcentrum. De oude man droeg een gedicht op, met als laatste zin: “Tot de dood ons scheidt”. En de vrouw antwoordde: “Komt hier, ge krijgt een kusje”. Het laatste maakte ik zelf mee. In de fietstocht van ‘Te Gek’ tussen de gevangenis in Antwerpen en de nieuwe instelling op Linkeroever, reden twee geïnterneerden mee die ik nog in de gevangenis had bezocht: Hans en Frank. Ze waren heel enthousiast over hun nieuwe inhuizing in Gent en Bierbeek en voelden zich opnieuw mens. Veel mooier kan een nochtans moeilijke week niet worden. Lees de Week van Geens »

De week van Geens 26 maart tot 4 april

op 04 april 2018 De week van Geens
​Na een drukke week waarin het ondernemingsrecht door het Parlement op donderdag werd gestemd, en het verbintenissenrecht op vrijdag door de Regering werd goedgekeurd, volgde een rustig familiaal Paasweekeinde. Lees De week van Geens »

De week van Geens 19 tot 26 maart

op 26 maart 2018 De week van Geens
Deze week is de laatste voor Pasen. Ondanks alle dagelijkse beslommeringen en dringende zaken die ons opslorpen, is even stilstaan op zijn plaats. Tweeduizend jaar later is het lijden nog steeds niet uit de wereld. Er zijn nog altijd veel onschuldige mensen die vroegtijdig moeten sterven door oorlog, geweld, verraad en ziekte. Gisteravond zag ik op VRT een documentaire van Phara over de vrouwelijke soldaten van het Iraaks-Koerdische bergleger die fier waren om voor hun ‘goede’ zaak te mogen vechten, en eventueel te moeten sterven. Het is altijd wat vreemd, om naar zo’n context te kijken vanuit een luie westerse zondagavondzetel. Je oordeelt niet, je leert, je kijkt verder, en je leert opnieuw. Niet de absolute waarheid kom je te weten, wel krijg je een beter zicht op de complexiteit van onze samenleving op deze wereldbol. En zo gaat het al tientallen eeuwen lang. Moeizaam en toch vooruit. We zijn maar van twee zaken zeker, dat morgen de zon opnieuw opgaat, en dat ieder van ons zal sterven. Wie goed wil verstaan waarom de zon opgaat, moet fysica studeren, en wie wil begrijpen waarom we sterfelijk zijn, waagt zich allicht aan de metafysica. Pasen gaat ook daarover. Over zin en onzin van sterven, lijden en leven. Het is een mooi feest. Als je erover nadenkt. Want op de dag volgt altijd weer de nacht. En het leven is sterker dan de dood. Lees De week van Geens »

De week van Geens 12 tot 19 maart

op 19 maart 2018 De week van Geens
Daarnet hoorde ik dat Marc Van Peel geen kandidaat meer is bij de Antwerpse verkiezingen. Ik ken Marc van scoutsbeen af, omdat hij verbondscommissaris was toen ik hopman was en prachtige columns kon schrijven in ons scoutsbladje. Telkens ik in Antwerpen te gast ben, profiteren we van de gelegenheid om bij te praten, en om de haven van onze jeugd de hemel in te prijzen. Hij is uiteraard een briljant politicus, maar dat weet iedereen. Wat minder geweten is, is dat Marc houdt van het gesproken woord, en één van de beste humoristen van de partij is. Mijn laatste bezoek aan Antwerpen dateert van september vorig jaar (zie foto). Aan de meegereisde kabinetsleden gaf ik in het Havenhuis onder zijn goedkeurend oog een lofrede op de carrière van Marc. Verbondscommissaris, kamerlid, senator, Vlaams parlementslid, partijvoorzitter en 18 jaar schepen in Antwerpen, wie doet het hem na? Proficiat Marc, en dank voor de vriendschap. Lees De week van Geens »

De week van Geens 5 tot 12 maart

op 13 maart 2018 De week van Geens
Er is geen week die voorbijgaat of ik bericht u over onze activiteiten. Het is een perpetuum mobile. We zijn heel de tijd in beweging, en toch werken we permanent naar dezelfde doelstelling. Een betere Belgische justitie, waaraan iedereen meewerkt. Daarom ga ik zoveel spreken voor allerlei gezelschappen, jong en oud. Justitie is van en voor iedereen. Het is in onze stiel onmogelijk om elke steekvlam te blussen, of op elke slak zout te leggen. De boer hij ploegde voort, de karavaan trekt voorbij, er zijn veel uitdrukkingen om een zekere onverstoorbaarheid te verklaren. Maar zonder die onverstoorbaarheid, is er geen lange termijn, en zonder werk op lange termijn komt er geen betere justitie. Tot volgende week. Lees De week van Geens »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...