De week van Geens 16 tot 26 juli

op 27 juli 2018 Nieuwsbrieven
​Gisterenmorgen ging ik de monitoren van de speelpleinen in Herent feliciteren met hun inzet: het was immers Dag van de Animator. Er waren 120 kinderen die enthousiast werden opgevangen door een hoofdmonitrice en een twintigtal monitoren, en dat tijdens een hittegolf. Er was de dag voordien voor meer dan 200 euro zonnecrème gekocht, factor 50 plus welteverstaan. En of er gesmeerd werd. Lees de Week van Geens »

De week van Geens 11 tot 16 juli

op 16 juli 2018 De week van Geens
Tussen de Vlaamse en de Nationale Feestdag blijft het werken op drie fronten. In de Regering over tal van voorontwerpen, waaronder een aantal van Justitie. In de Kern van de Regering over de begroting 2019 waar we nog 2,6 miljard ‘zoeken’. En in het Parlement over tal van wetsontwerpen. Donderdag zou het ontwerp huwelijksvermogensrecht, het ontwerp burgerinfiltranten en het ontwerp spijtoptanten plenair worden gestemd. Op 21 juli zal het Parlement met vakantie gaan, dus deze week wordt een koers tegen het uurwerk. Na 21 juli zal de Regering nog een tijdje verder werken om de begroting en de laatste grote dossiers voor de vakantie af te werken. Ik hoop dat we klaar zijn tegen het einde van de Ronde van Frankrijk, want nadien wordt het wat troosteloos om helemaal ‘alleen’ niet met vakantie te mogen vertrekken. Maar wat moet, moet, en wat niet anders kan, kan niet anders. Dus ik stuur u nog minstens één, wellicht twee nieuwsbrieven. Indien u eerder zou vertrekken dan ik, wens ik u alvast een heerlijke vakantie. En indien u reeds terug bent van weggeweest, hoop ik dat het u veel deugd heeft gedaan, en dat u nog iets tegoed hebt. Lees De week van Geens »

De week van Geens 3 tot 10 juli

op 10 juli 2018 De week van Geens
​Dat net bij de verzending van de 200ste ‘Week van Geens’ de Rode Duivels hun halve finale tegen Frankrijk spelen, dwingt tot bescheidenheid. Er zijn Rode Duivels die al 100 selecties op hun naam hebben staan, en nauwelijks half zo oud zijn als ik. Lees De week van Geens »

De week van Geens 26 juni tot 2 juli

op 03 juli 2018 De week van Geens
​Voetbal is een ploegsport en duurt negentig minuten. Soms iets langer. Dat bleek de voorbije week ten overvloede. Tegen Engeland speelden we met alle wisselspelers, om iedereen aan bod te laten komen. En toch wonnen we, omdat winnen leuker is dan verliezen. Eerlijk duurt het langst. Die sportiviteit tegen Engeland werd beloond in onze wedstrijd tegen Japan. We zegevierden met het kleinste verschil, 3-2, na een bloedstollende laatste 30 minuten. Lees De week van Geens »

De week van Geens 19 tot 25 juni

op 25 juni 2018 De week van Geens
Gevangenen moeten als terechte straf voor hun misdrijf veel goederen opgeven: vrijheid, autonomie, normale menselijke relaties, toegang tot een aantal goederen en diensten en zelfs persoonlijke veiligheid, want dikwijls zijn gevangenen heel hard voor elkaar (bv voor pedofielen). Gevangenen zijn in de eerste plaats ook mensen, en hebben tijdens een staking van hun penitentiaire agenten recht op zaken als wandeling, telefoon, douche, bezoek en bepaalde diensten. Lees De week van Geens »

De week van Geens 11 tot 18 juni

op 19 juni 2018 De week van Geens
Het is niet gemakkelijk om vandaag onze nieuwsbrief met iets anders te starten dan het WK Voetbal, en de match van de Rode Duivels tegen Panama. Ook al kon ik niet rechtstreeks kijken, en was ik heel blij met hun mooie overwinning, mijn analyse van hun verdedigingsspel in Sport-Voetbalmagazine van enkele weken geleden kwam uit. De verdediging staat er nog niet. Dat is niet alleen omdat Kompany en Vermaelen nog niet fit zijn. Maar ook omdat de vleugelbacks Carrasco en Meunier hun positiespel niet verzorgen. Zo kwam Panama bijna tot een doelpunt. Onze Duivels moeten echt oefenen tot ze dol zijn op deze kwestie of ze zullen door sterkere ploegen moeiteloos onderuit worden gehaald. Hoe vaak de onderschatte Lukaku ook mag scoren. Ook die vaak pijnlijke onderschatting stelde ik in mijn interview aan de kaak.​ Lees De week van Geens »

De week van Geens 4 tot 11 juni

op 11 juni 2018 De week van Geens
Afgelopen weekend genoten we met meer dan 500 mensen van een prachtige dag in en rond het voetbalcomplex van OH Leuven. Een dag met vrienden, collega's en familie om ons heen. Het weer was prachtig, maar voor de warmte zorgden jullie ook grotendeels zelf. Bedankt voor uw aanwezigheid, uw steun en uw enthousiasme. Als het Midzomerfeest één ding duidelijk maakte, is het wel dat we samen een heel sterk team vormen. Na het buffet mocht ik provinciale lijsttrekkers Monique Swinnen en Tom Dehaene op het podium verwelkomen en was ik verheugd om onze voorzitter en mijn collega's uit de Federale, Vlaamse en Europese regering te ontvangen. Het deed ons allen deugd dat zij onze sterke Vlaams-Brabantse ploeg kwamen steunen. We zijn klaar voor de provinciale en lokale verkiezingen in oktober. Met veel enthousiasme, kennis van de regio en haar steden en gemeenten en beleidservaring trekken we naar de kiezer. Als iedereen zo vastberaden is als op de rodeo, dan komt het zéker goed. Veel succes, iedereen! Lees De week van Geens »

De Week van Geens 29 mei - 3 juni

op 03 juni 2018 Nieuwsbrieven
Dinsdag was voor het land een pijnlijk ontwaken. In Luik deed zich opnieuw een menselijk drama voor dat ook in andere landen al te vaak aan de orde is. Daarbij worden om soms terroristische, soms onbekende motieven, totaal onschuldige mensen willekeurig gedood op een wrede wijze. De Luikse burgerbevolking en politie hebben zich nederig maar heldhaftig gedragen. Daardoor waren er ook nog vier gekwetsten bij de politie te betreuren. Lees de Week van Geens »

De week van Geens 23 tot 29 mei

op 29 mei 2018 De week van Geens
​Zondag 10 juni verwelkomen we u en uw gezin in het stadion van OH Leuven voor ons Midzomerfeest. Een prachtige dag met tal van leuke activiteiten. Schrijf u nu in! Lees De week van Geens »

De week van Geens 10 tot 22 mei

op 22 mei 2018 Nieuwsbrieven
Het is goed wonen, leven en werken in Vlaams-Brabant. We mogen trots zijn op wat onze provincie te bieden heeft. CD&V gelooft in het belang van de provincies. Het niveau bij uitstek waar beleid gevoerd wordt op maat van de regio's, samen met de gemeenten. We kiezen dan ook voor sterke figuren om de provinciale lijst aan te voeren, met lijsttrekker Monique Swinnen die 100% voor de provincie gaat. Zelf zit ik met veel plezier achterop de tandem met een ervaren vrouw aan het stuur en zal ik de lijst van het arrondissement Leuven duwen vanop plek 16. Met Karin Brouwers en Els Van Hoof heb ik ook twee straffe mede-duwers te pakken. Lees de Week van Geens »

De week van Geens 1 tot 9 mei

op 09 mei 2018 Nieuwsbrieven
In heel Vlaanderen werden vorige week rondjes gelopen in het kader van Levensloop, een bijzondere organisatie die mensen steunt in hun harde en oneerlijke strijd tegen kanker. Ik trok zelf de loopschoenen aan in Leuven. Allen samen tegen kanker, bravo voor de vechters en de levenslopers. Ik ging ook op de foto met drie straffe dames die in oktober onze partij naar succes zullen leiden. Van links naar rechts: Liesbeth Vandermeeren (Leuven), Tessa Avermaete (Huldenberg) en Sovathya Koun (Leuven). Lees de Week van Geens »

De week van Geens 23 april tot 1 mei

op 01 mei 2018 Nieuwsbrieven
Zondag 10 juni verwelkomen we u en uw gezin aan het stadion van OH Leuven voor ons Midzomerfeest. Een prachtige dag met tal van leuke activiteiten. Voor de sportievelingen is er ’s ochtends een recreatief programma met zomerse fiets- en wandeltochten. ’s Middags kan u, samen met mij, in een ontspannen sfeer genieten van het grilladebuffet in de loges van het stadion. In de namiddag zorgt het dessertenbuffet voor een ruime keuze aan de lekkerste hapjes. De hele dag kan u met de familie genieten van een verzameling avontuurlijke attracties zoals de Death Ride Twin, Dragon Slide, Rodeo en Slinger Springer. En voor de papa’s is er op deze vaderdag een speciale verrassing. Een tipje van de sluier? Het WK Voetbal komt eraan! Samen maken we er een prachtige dag van! >> Op mijn website vindt u het volledige programma en het inschrijvingsformulier voor zowel het buffet als de fiets- en wandeltochten. Lees de Week van Geens »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...