Tijdloze

op 12 november 2019 De Week van Geens
De titel van het nieuwe boek van Mark Eyskens is geen verrassing voor wie de tijd relativeert: ‘Vandaag is morgen gisteren’. Ook Einstein was die mening toegedaan. Hij schreef dat voor fysici het onderscheid tussen verleden, heden en toekomst niets meer dan een hardnekkige illusie is. Lees De Week van Geens »

Een mooie, inspirerende Allerheiligen en Allerzielen toegewenst

op 01 november 2019 De Week van Geens
Ons leven is eindig. Wie niet ziek wordt voor haar of zijn tijd daar is, wordt uiteindelijk geveld door die tijd. Velen hopen dat ons leven overgaat in een eeuwige zielenrust, een duurzaam deelnemen aan het bewustzijn van de geest. Sommigen geloven dat diep. Maar ook wie dat niet hoopt of gelooft, is zeker van de liefde die mensen toelaat om - hoe moeizaam ook - de dood te overwinnen van hun naasten. Onze doden hebben geen pijn meer. Ze hebben er soms heel veel gehad, en laten ...er soms nog meer achter bij wie om hen rouwt. Maar wie overleeft, heeft doorgaans de troost om zijn -andere- kinderen of kleinkinderen nog te hebben, zijn familie, zijn vrienden, zijn lotgenoten. En zo is het leven na verloop van diezelfde tijd steeds weer sterker dan de dood en wordt het opnieuw toekomst. Een mooie, inspirerende Allerheiligen en Allerzielen toegewenst aan eenieder, gevuld met de schoonste herinneringen aan elke dierbare die niet meer onder ons is. Lees De Week van Geens »

Week van Geens: 6 - 21 oktober

op 21 oktober 2019 Nieuwsbrieven
De kop is eraf. De nationale en provinciale voorzittersverkiezingen van CD&V zijn officieel van start gegaan. Er zijn liefst zeven enthousiaste nationale voorzitterskandidaten: Sammy Mahdi, Katrien Partyka, Christophe Vermeulen, Walter De Donder, Vincent Van Peteghem, Joachim Coens en Raf Terwingen. Voor een partij waarvan men zegt dat ze in existentiële crisis verkeert, is dat lang niet slecht. Bij die zeven nationale kandidaten zijn er liefst drie uit Vlaams Brabant. Voor een provincie die al een tijdje niet meer als een CD&V wingewest wordt beschouwd, is ook dat niet slecht. We mogen fier zijn over zoveel enthousiasme en inzet in onze provincie. Vlaams-Brabant is dus rot van talent. Ik stel u onze drie kandidaten één na één voor in mijn nieuwsbrief. Lees De Week van Geens »

De week van Geens 28 september tot 4 oktober

op 05 oktober 2019 De week van Geens
Nafi Thiam en Remco Evenepoel kunnen dus ook tweede eindigen. Dat is de belangrijkste les van de week, één in nederigheid: de besten kunnen verliezen zelfs als ze absoluut willen winnen. Het siert hen als ze dat met panache kunnen doen. En dat deden ze, hoe jong ook, alle twee. Lees De week van Geens »

Week van Geens: 18 - 27 september

op 26 september 2019 Nieuwsbrieven
Vorige zaterdagavond ging ik even langs in onze Kortrijkse afdeling om mee Stefaan De Clerck en enkele van zijn collega’s uit te wuiven die hun zitje in de gemeenteraad overlieten aan hun jeugdige(r) opvolgers. Niet dat Stefaan met 68 lentes niet meer jeugdig en boyish is zoals in ‘zijn’ 1968. Deel van een generatie die grenzen heeft verlegd, is Stefaan altijd vernieuwing en verjonging genegen geweest. Bevlogen en gepassioneerd door het bonum commune van jongs af aan, is en blijft hij veelzijdig: een sportman, een familieman, een stadsarchitect, een advocaat, een politicus, een bestuurder, een grootstedeling en een wereldburger. Dank Stefaan, veel succes op jouw camino: the best has yet to come. Lees De Week van Geens »

De Week van Geens: 10 - 17 september

op 18 september 2019 Nieuwsbrieven
Bruh’, ‘skeer’, ‘no cap’, ... U hebt vast ook even in de ogen gewreven om te lezen wat hier staat. In tegenstelling tot wat u denkt, is het geen typfout van mijn kant. Het zijn wel voorbeelden van jongerentaal. Ouders van tieners zullen het vast wel herkennen. Soms lijkt het alsof de kinderen een andere taal spreken. Dat geldt mogelijk nog meer voor grootouders. Ik begreep ook eerst niet wat Fornite was, dat zorgde wel voor enige hilariteit bij mijn kleinkinderen. Tot hun opa loot boxes verbood, dat vonden zij erg cool. Lees De Week van Geens »

De Week van Geens 31 augustus - 9 september

op 09 september 2019 De week van Geens
Tijdens De Ochtend op Radio 1 afgelopen woensdag mocht ik nog eens mijn zegje doen over de start van het gerechtelijk jaar. Prof. Dirk Heirbaut maakte op Radio 1 en op de mercuriale in Gent de balans op van mijn beleid en hervormingen. Hij had het over de ‘grootste veranderingen sinds de Napoleontische tijd’. Toegegeven, ik voel me gevleid, maar ik besef als geen ander dat het werk nog niet af is. Gevraagd naar mijn politieke toekomst, verwees ik naar het Doris Day-tijdperk. Que será, será. In het programma dat daarop volgde, draaide presentator Vincent Byloo tot mijn grote vreugde nog eens het lied. Lees De week van Geens »

Week van Geens: 1 augustus - 1 september

op 31 augustus 2019 Nieuwsbrieven
Niets wordt eenvoudig de komende maanden. Maar vrij naar de wapenspreuk van Nassau en Nederland geldt ook nu: ‘Nous maintiendrons' Lees De Maand van Geens »

Week van Geens 1 juli -21 juli

op 19 juli 2019 De week van Geens
Ik ben heel fier een Europeaan te zijn. Men kan veel zeggen van de Europese Unie. Meestal omdat men er weinig van weet, en het een gemakkelijke zondebok is voor alles wat niet goed gaat: onze budgettaire toestand die niet verder mag ontsporen, onze vanuit Frankfurt geleide munt- en rentepolitiek, het kwakkel migratiebeleid en vele andere probleemsituaties. Lees De week van Geens »

De week van Geens 8 juni tot 28 juni

op 29 juni 2019 De week van Geens
Ik legde fier de eed af als nieuw verkozene voor de provincie Vlaams Brabant in het Belgisch parlement op 20 juni. Naar aanleiding van de eedaflegging door Kris Peeters in het Europees Parlement op 2 juli a.s. (zie over Kris, het cursiefje verder in deze nieuwsbrief), moest de Regering in lopende zaken herschikt worden. Het mandaat van Europees parlementair is immers niet verenigbaar met het mandaat van Belgisch minister in lopende zaken, het mandaat van Belgisch parlementair wel. Begrijpe wie kan. Lees hier de week van Geens »

De week van Geens 25 mei - 7 juni

op 07 juni 2019 Nieuwsbrieven
26 mei 2019 was D-day. Ik behaalde 45.962 voorkeursstemmen. Dat zijn er iets meer dan in 2014, toen haalde ik er 45.686. Bedankt kiezers voor jullie moed, jullie vertrouwen, jullie wijsheid. Het was geen eenvoudige verkiezingsdag, noch voor mijn partijgenoten, noch voor mezelf. Gemengde gevoelens overheersen. Ondanks een persoonlijke goede score verloren we de verkiezingen. Dat erkennen is een kwestie van sportiviteit. Aan ons team in Vlaams-Brabant en hun inzet zal het alvast niet gelegen hebben. Die was mateloos, en ik wens hen allemaal hartelijk te feliciteren. Wat nu komen zal, weet niemand. Maar zoals altijd geldt: que será, será. En op mijn engagement kan u rekenen.

De week van Geens 18 mei - 24 mei

op 24 mei 2019 Nieuwsbrieven
De wereld is is soms wreed en maakt ons dan moedeloos en kwaad. Politieke leiders moeten wat nog niet kan droombaar maken. En moeten wat nauwelijks kan mogelijk maken. U kiest straks uw politieke leiders. U beslist straks over uw toekomst en over onze samenleving. Een samenleving waarin we soms bijna alleen dingen realiseren. Of waar we precies samen het verschil maken. Waar we allemaal beseffen wat de grote uitdagingen van morgen zijn. En dat we hiervoor samenwerking en moed nodig hebben. Moed van wie pech heeft, maar ook en vooral moed om te delen van wie het goed heeft. Moed van iedereen om snel samen vooruit te gaan zonder ook maar een persoon achter te laten. Dat is waar CD&V voor staat. Dat is wie wij zijn, en waarvoor ik hoop dat u zal kiezen. Dank voor het vertrouwen. Lees de week van Geens »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...