Digitale burgerlijke stand bekroond op Agoria e-gov Award

op 06 december 2019 Persberichten
De digitalisering van de burgerlijke stand sleepte op 5 december 2019 de Agoria e-gov Awards voor Rentabiliteit en Het beste project van het jaar in de wacht. Op 5 december 2019 zijn de Agoria e-gov Awards uitgereikt. De modernisering van burgerlijke stand werd genomineerd in de categorieën Rentabiliteit, Samenwerking en Het beste project van het jaar.

Rijden zonder gordel, beetje te snel, gsm’en achter stuur? Niemand kan zijn boete nog ontlopen

op 05 december 2019 Nieuwsblad
Betrapt op rijden zonder gordel, op een kleine snelheidsovertreding of geen voorrang verlenen? Weet dat je vanaf begin 2020 niet meer zal ontsnappen aan uw boete. Vijf brieven ontvang je nog met onmiddellijke inningen, minnelijke schikkingen, een bevel tot betaling en alle herinneringen. Betaal je na die vijf brieven nog niet, dan kan de FOD Financiën je boete en de hoogoplopende extra kosten innen. Zelfs zonder vonnis van de politierechter.

9 procent meer faillissementen door nieuwe wetgeving

op 05 december 2019 Trends
Er zijn dit jaar al 9 procent meer bedrijven failliet gegaan dan vorig jaar. Dat is het gevolg van een nieuwe wet waardoor sneller faillissement kunnen worden uitgesproken en de verhoogde strijd tegen spookbedrijven.

Politie en justitie nemen recordbedrag in beslag

op 05 december 2019 De Tijd
Er stond nog nooit zo veel in beslag genomen geld op de rekeningen van Justitie: ruim 584 miljoen euro. De oppositiepartij Groen vindt het 'onduidelijk' wat met het geld gebeurt.

Reactie van minister Geens op de aangekondigde staking in de gevangenissen

op 04 december 2019 Persberichten
Vice-eersteminister en minister van Justitie Koen Geens heeft er de voorbije jaren alles aan gedaan om het klimaat in de gevangenissen te verbeteren. De minister heeft begrip voor de bekommernissen van de vakbonden en hoopt dat het niet tot een staking zal komen.

Eerste ministeriële conferentie tegen Belgisch-Nederlandse grensoverschrijdende criminaliteit

op 02 december 2019 Persbericht
Vice-eersteminister en Minister van Justitie Koen Geens en Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem ontvingen maandag hun Nederlandse collega Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus in Brussel voor de eerste Belgisch-Nederlandse ministeriële conferentie grensoverschrijdende criminaliteit.

Rookverbod in de Brusselse cafés: hoger vervolgingsniveau is nodig

op 29 november 2019 Persberichten
Vice-minister en minister van Justitie Koen Geens reageert op de vrijgegeven cijfers van VRT over het rookverbod.

Minister Geens voorstander van interministeriële conferentie strijd tegen geweld op vrouwen

op 28 november 2019 Persberichten
Vice-eerste Minister en Minister van Justitie, Koen Geens, is volledig voorstander van de oprichting van een interministeriële conferentie over de strijd tegen geweld op vrouwen. De Minister wil op korte termijn graag samenzitten met zijn collega’s en zal daar de interfederale nota die hij al een paar maanden aan het voorbereiden is graag presenteren.

Over de generaties heen

op 26 november 2019 De Week van Geens
Ik hou geweldig van de jongsten maar ook erg veel van de ouderen. Ik heb fantastische kleinkinderen, maar werd mee opgevoed door mijn grootouders. Zij gaven mij de rust en de kalmte van hun leeftijd, en dat heeft mij ook gemaakt tot wat ik ben. Mijn vader overleed jong, dus ik heb vele vaders van zijn generatie geadopteerd. Maar moeder overleed vier jaar geleden, ik mis haar enorm, maar ik heb heel lieve en bekommerde schoonouders. Lees De Week van Geens »

Na geslaagde cyberaanval door Belgische politie: "Terreurgroep IS volledig uitgeschakeld op het internet"

op 25 november 2019 VRT NWS
Het Belgisch federaal parket heeft een succesvolle cyberaanval uitgevoerd op Amaq, het "persbureau" en propagandakanaal van terreurgroep IS. De operatie werd geleid door een Belgische onderzoeksrechter en gebeurde in samenwerking met de internationale politie-organisatie Europol, Eurojust en de Spaanse politie. De aanval nam vier dagen in beslag. Lees het artikel »

Sinds de nieuwe wetgeving van mei: een derde meer nieuwe vennootschappen

op 20 november 2019 HLN
Sinds 1 mei, de dag dat het nieuwe vennootschapsrecht in ons land van kracht werd, werden al 15.568 nieuwe vennootschappen geregistreerd. Dat zijn er bijna een derde meer dan de 11.850 uit dezelfde periode vorig jaar, rekende de Federatie van het Notariaat (Fednot) uit.

Ondernemers profiteren van vennootschapswet

op 20 november 2019 Tijd
De hervormde vennootschapswet heeft invloed gehad op het aantal nieuwe ondernemingen. In de tweede helft van het jaar zijn 15.568 vennootschappen opgericht, een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar in de eerste helft van 2019 werden 2.200 vennootschappen opgericht, wat dan weer een daling is van 9 procent.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...