#DeWeekvanGeens: 23 oktober tot 19 november

op 19 november 2023 Nieuwsbrieven
November lijkt soms wel een opeenstapeling van feestdagen. Allerheiligen en Allerzielen, Wapenstilstand, Koningsdag en - wellicht minder bekend - de Dag van de Duitstalige Gemeenschap. Karl-Heinz Lambertz, de voormalig minister-president van die Gemeenschap, zei ooit eens dat de 80.000 inwoners van Oost-België de laatste echte Belgen zijn. Of dat klopt, laat ik in het midden, maar het toont in ieder geval duidelijk aan dat ze zichzelf als een volwaardig onderdeel van België beschouwen. Lees #DeWeekvanGeens »

Koen Geens: ‘Wie weet wordt volgende regering Vivaldi plus N-VA’

op 29 oktober 2023 Artikels
Koen Geens (CD&V) werd in 2013 door zijn partij uit de gangen van de Leuvense rechtenfaculteit geplukt om het ministerie van Financiën te leiden. Dat deed hij tot in 2014, toen hij de overstap maakte naar Justitie. Geens, ook advocaat en hoogleraar, moest het electoraat herinneren aan de lange lijn ‘serieuze’ staatsmannen die de voormalige CVP afleverde. Lees het artikel op Doorbraak »

"Mensen persoonlijk culpabiliseren en zeggen daar zit de fout, helpt niemand vooruit"

op 25 oktober 2023 De Afspraak
Hoe is de aanslag in ons land kunnen gebeuren? En zijn er mensen of diensten in de fout gegaan? Over die twee veelgestelde boog Koen Geens zich in de Afspraak. Zonder daarbij meteen met de vinger te beginnen wijzen en schuldigen aan te duiden. Bekijk hier De Afspraak »

#DeWeekvanGeens: 12 tot 22 oktober

op 22 oktober 2023 Nieuwsbrieven
Terwijl ik me in de Kamer focuste op de terreuraanslag in Brussel en op de situatie in het Midden-Oosten, genoot mijn persoon de voorbije week onverdiende aandacht in de pers en op sociale media naar aanleiding van de aanduiding van de cd&v-lijsttrekkers voor de parlementsverkiezingen van juni 2024. We geven de fakkel door aan de jongeren. Ik zeg ‘we’ want fijne collega’s van mijn generatie, vaak jonger dan ik, doen hetzelfde. Lees #DeWeekvanGeens »

Geen verkiesbare plaats voor Geens, Beke naar Europa en de vriendin van de voorzitter als lijsttrekker: er klinkt gemor bij CD&V

op 20 oktober 2023 Nieuwsblad
Het Nieuwsblad gaat dieper in op de lijstvorming bij cd&v, op wie de nieuwe lijsttrekkers zijn en wat de rol van Koen Geens is in dat verhaal. Lees het artikel in het Nieuwsblad »

Geen verkiesbare plaats voor Koen Geens: ‘Mijn toekomst ziet er rooskleurig uit’

op 19 oktober 2023 De Standaard
In De Standaard wordt dieper ingegaan op de keuze van Koen Geens om bij volgende verkiezingen niet meer op een verkiesbare plek te gaan staan, waarmee hij dus uit de Kamer verdwijnt. Lees het artikel in De Standaard »

Met deze lijsttrekkers trekt CD&V naar de verkiezingen: Beke voor Europa, Farih trekt Limburgse Kamerlijst, maar wat blijft er over voor Koen Geens?

op 18 oktober 2023 HLN
In Het Laatste Nieuws worden de lijsttrekkers van cd&v voor de bovenlokale verkiezingen van juni 2024 besproken, waarin ook aandacht wordt besteed aan de rol van Koen Geens. Lees het artikel in HLN »

#DeWeekvanGeens: 12 september tot 15 oktober

op 15 oktober 2023 Nieuwsbrieven
Omdat de twee vorige nieuwsbrieven speciale edities waren, heeft u wat langer dan gewoonlijk moeten wachten op een nieuwe 'De Week van Geens'. Er is nochtans veel gebeurd de afgelopen weken. Het voorbije weekend werden twee gemeentelijke kartels aangekondigd in onze provincie waarbij onze lokale partij de handen in mekaar slaat met een andere democratische partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024: in Haacht verbinden we ons met Groen, in Tervuren met de Democraten (VLD). Twee beloftevolle samenwerkingen waar we veel van verwachten. Proficiat aan onze plaatselijke trekkers en mandatarissen. Lees #DeWeekvanGeens »

Goed nieuws voor samengestelde gezinnen? CD&V wil dat kind door beide plusouders kan worden geadopteerd

op 10 oktober 2023 HLN
Bijna 100.000 nieuw samengestelde gezinnen zijn er in Vlaanderen en toch worden plusouders vandaag niet juridisch erkend. Het is kiezen tussen adoptie door of de plusmama, of de pluspapa. Beide gaat niet. Koen Geens dient een wetsvoorstel in om die anomalie weg te werken. Lees het artikel in HLN »

Emeritaatsviering

op 03 oktober 2023 Toespraken
Op 22 september 2023 vond mijn emeritaatsviering plaats. Op het feest naar aanleiding ervan zei ik dat dit één van de mooiste dagen van mijn leven was, misschien wel de mooiste. Dat meende ik uit de grond van mijn hart. Het was een dag waarin de vele werelden waarin ik actief was en ben, samenkwamen. De KU Leuven, de faculteit rechtsgeleerdheid, de advocatuur, de politiek... Het was een dag waarop collega's, beter gezegd vrienden, uit al die momenten in mijn leven samenvloeiden, in het bijzijn van mijn familie. Hier geef ik graag de presentatie mee die ik die dag gegeven heb. Bekijk hier de presentatie »

#DeGedachtevanGeens

op 24 september 2023 Nieuwsbrieven
Om de zoveel tijd neem ik jullie in deze nieuwsbrieven mee doorheen de voorbije weken. Stilstaand bij politiek, actualiteit en samenleving. Ook dit zopas begonnen politiek werkjaar zal ik dat doen. Met uitzondering van deze nieuwsbrief die een speciale editie is. Lees #DeGedachtevanGeens »

#DeZomervanGeens

op 10 september 2023 Nieuwsbrieven
De zomer is voor een politicus altijd een speciale periode. Er is tijd is om even afstand te nemen van de dagelijkse rush van de politiek en wat te herbronnen. Voor mij was dat onder andere een prachtige reis naar Noorwegen, waar ik jullie aan het einde van deze nieuwsbrief graag mee naar toeneem. Lees #DeZomervanGeens »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...