Transitiehuis aan grens met Herne geopend: “De ongerustheid voor het onbekende lijkt verdwenen te zijn”

op 15 januari 2020 HLN
Langs de Aatsesteenweg in Edingen heeft het tweede Belgische transitiehuis de deuren geopend. Een transitiehuis is een instelling waar gevangenen zich voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij. De komst veroorzaakte ook in Herne beroering, maar de ongerustheid is verdwenen.

Eerste Waalse transitiehuis opent deuren in Edingen

op 14 januari 2020 Persberichten
Edingen, 14 januari 2020 - Minister van Justitie Koen Geens, de burgemeester van de stad Edingen, Olivier Saint-Amand, directeur-generaal van de penitentiaire inrichtingen, Rudy Van De Voorde, CEO ad interim van G4S, Luc Priem en de directeur-generaal van Exodus Nederland, Jan Van Gils, hebben vandaag het eerste transitiehuis voor gedetineerden in Wallonië ingehuldigd. Met dit project wil de regering de reïntegratie van gevangenen in de samenleving vergemakkelijken. Specialisten van G4S Care, de zorgafdeling van veiligheidsfirma G4S, en Exodus Nederland zullen verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de gedetineerden in het transitiehuis.

Beste meters en peeters

op 14 januari 2020 Nieuwsbrieven
Een kind om groot te worden, moet zoveel geluk hebben. Een jongvolwassene om ouder te worden, moet zoveel meeval hebben. Als ik terugblik op mijn eigen levensloopje, mag ik niet klagen. Wij noemen het een engelbewaarder. De Joden spreken van mazzeltof. Bergen hebben we er gehad. Ik stond er niet bij stil. Of te weinig. Ik was niet dankbaar genoeg. Of te weinig. Ik telde mijn zegeningen niet. Of te weinig. Het leven doet met ons wat het wil, of toch bijna. We surfen maar. Sommigen op een klein meertje, anderen op de hoogste golven van de oceaan. Allemaal proberen we met ons zeil de wind goed te vangen. Op ons best schitteren we, maar heel even. Lees De Week van Geens »

Koen Geens: 'Laten we Belgisch experiment nog maar even aanhouden'

op 12 januari 2020 Knack
Geens wees er tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V degenen met separatistische ideeën op dat België momenteel bij de rijkste landen ter wereld behoort en onder meer de beste gezondheidszorg en universiteiten telt.

Vicepremier Geens (CD&V): "Vlaamse partijen in federale regering liefst zelfde als in Vlaanderen"

op 10 januari 2020 VRT
CD&V blijft er bij dat de N-VA deel moet uitmaken van de nieuwe federale regering. Dat heeft vicepremier Koen Geens (CD&V) nog eens herhaald bij aanvang van het kernkabinet. Vandaag hebben de informateurs een gesprek met de voorzitters van de N-VA en de PS, Bart de Wever en Paul Magnette, zij het elk afzonderlijk.

Geen beroep tegen terugkeer kinderen IS-strijders

op 09 januari 2020 De Morgen
De regering gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de Brusselse kortgedingrechter die ons land dwingt om het mogelijk te maken voor tien kinderen van Belgische IS-strijders vanuit Syrië naar ons land terug te keren. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) gezegd in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken.

De jacht op de Bende wordt een jacht op DNA

op 08 januari 2020 De Morgen
Nederlandse speurders ontmaskerden twintig jaar na datum de moordenaar van de elfjarige Nicky Verstappen. Hun troefkaart: het DNA van 21.500 mannen. In het aanslepende onderzoek naar de Bende van Nijvel kiest het Belgische gerecht nu ook voor zo'n grote DNA-jacht. 'We willen nu al zeker het DNA van honderden mensen. En die lijst is nog niet af.'

De bvba is dood, leve de bv

op 02 januari 2020 De Standaard
Met de invoering van het nieuwe wetboek voor ­vennootschappen is er sinds 1 januari heel wat veranderd. Wat betekent het concreet voor uw bvba?

Eerste Belgische imamopleiding start in februari

op 26 december 2019 Persberichten
De eerste officiële imamopleiding in België is een feit. De opleiding richt zich niet enkel tot imams, maar naar bedienaars van de islamitische eredienst in het algemeen, denk aan islamitische consulenten, predikanten, theologen, enzovoort. Geïnteresseerde studenten kunnen vanaf februari terecht aan de KU Leuven, zodat ze niet langer een buitenlandse opleiding hoeven te volgen. Daarmee wil de Belgische overheid de buitenlandse invloed in onze moskeeën terugdringen.

Lees de Week van Geens: 10 - 24 december

op 24 december 2019 Nieuwsbrieven
Er is een wapen, tegen angst en ergernis, het heet vertrouwen. Het ligt voor het rapen in een blik, zelfs in droefenis, dan kan je opnieuw bouwen. Ik wens ieder van u een zalig kerstfeest en een vredig 2020. Lees De Week van Geens »

Het milde oordeel van Koen Geens: “Geen hond die mij gelooft, maar we doen het hier zo slecht nog niet”

op 24 december 2019 Het Laatste Nieuws
“We zullen een regering hebben tussen Kerstmis en Pasen. Als Pasen niet te vroeg valt, tenminste.” Heerlijke tsjevenhumor van Koen Geens (CD&V) is dat. Hij dedramatiseert de impasse. “We mogen best wat milder zijn voor onszelf. Ook ik vind dat de regeringsvorming te lang aansleept, maar dat doet ze tegenwoordig overál in Europa. Geen hond zal mij geloven, maar we doen het hier zo slecht nog niet.” Spreekt hier de volgende eerste minister? “Dat is geen nette vraag. Stel ze liever aan Bart De Wever. Hij moet dat doen, niet ik.” Lees het artikel »

De remedie van Koen Geens tegen eindeloze formatie: “Geef elke kiezer 5 stemmen”

op 24 december 2019 Het Laatste Nieuws
“Geef elke kiezer vijf stemmen, en laat hem die spreiden over verschillende partijen.” Dat stelt Koen Geens (CD&V) voor, om te vermijden dat de regeringsvorming na elke verkiezing moeilijker wordt en langer duurt. Lees het artikel »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...