In de bloemetjes

op 10 december 2019 Nieuwsbrieven
Het was een geëmotioneerde dag gisteren. De ochtend begon vroeg met een vergadering met onze nieuwe voorzitter Joachim Coens. Het was mijn taak om hem in te leiden in de federale stand van het land en de onderhandelingen over een nieuwe Regering. Ik voel dat het een zeer aangename samenwerking wordt. Lees De Week van Geens »

Maximumsnelheid op de Brusselse ring verlaagt tot 100 km/u

op 09 december 2019 Persberichten
Vandaag werd het nieuwe klimaat- en energieplan van de Vlaamse regering goedgekeurd. Het nieuwe plan bevat zo'n 350 maatregelen. Eén van de opvallende maatregelen is dat de maximumsnelheid op de Brusselse ring daalt met 20 kilometer per uur: van 120 naar 100 km/u.

Uitbreiding van de gemeenschappelijke gegevensbank Terrorist Fighters

op 09 december 2019 Persberichten
Vice-eerste minister van Justitie, Koen Geens, gaf op 5 november 2019 een uiteenzetting in de opvolgingscommissie over de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie die zich boog over de aanslagen van 22 maart 2016. De Minister wenst uit zijn uiteenzetting volgende maatregel uit te lichten.

Digitale burgerlijke stand bekroond op Agoria e-gov Award

op 06 december 2019 Persberichten
De digitalisering van de burgerlijke stand sleepte op 5 december 2019 de Agoria e-gov Awards voor Rentabiliteit en Het beste project van het jaar in de wacht. Op 5 december 2019 zijn de Agoria e-gov Awards uitgereikt. De modernisering van burgerlijke stand werd genomineerd in de categorieën Rentabiliteit, Samenwerking en Het beste project van het jaar.

CD&V-onderhandelaar Koen Geens: "Kunnen bocht die Magnette vraagt niet maken, N-VA moet aan zet komen"

op 06 december 2019 Radio
CD&V blijft erbij dat N-VA een kans moet krijgen in de federale formatie. Geens had donderdagavond nog een gesprek met informateur Paul Magnette (PS). Die onderhandelde eerst vooral met de socialisten, de liberalen en de groenen, maar betrok uiteindelijk toch ook CD&V. Maar Geens zegt dat CD&V die bocht nu niet kan maken, ook al omdat er vanavond een nieuwe voorzitter wordt gekozen bij de partij. Herbeluister het fragment »

Rijden zonder gordel, beetje te snel, gsm’en achter stuur? Niemand kan zijn boete nog ontlopen

op 05 december 2019 Nieuwsblad
Betrapt op rijden zonder gordel, op een kleine snelheidsovertreding of geen voorrang verlenen? Weet dat je vanaf begin 2020 niet meer zal ontsnappen aan uw boete. Vijf brieven ontvang je nog met onmiddellijke inningen, minnelijke schikkingen, een bevel tot betaling en alle herinneringen. Betaal je na die vijf brieven nog niet, dan kan de FOD Financiën je boete en de hoogoplopende extra kosten innen. Zelfs zonder vonnis van de politierechter.

9 procent meer faillissementen door nieuwe wetgeving

op 05 december 2019 Trends
Er zijn dit jaar al 9 procent meer bedrijven failliet gegaan dan vorig jaar. Dat is het gevolg van een nieuwe wet waardoor sneller faillissement kunnen worden uitgesproken en de verhoogde strijd tegen spookbedrijven.

Politie en justitie nemen recordbedrag in beslag

op 05 december 2019 De Tijd
Er stond nog nooit zo veel in beslag genomen geld op de rekeningen van Justitie: ruim 584 miljoen euro. De oppositiepartij Groen vindt het 'onduidelijk' wat met het geld gebeurt.

Reactie van minister Geens op de aangekondigde staking in de gevangenissen

op 04 december 2019 Persberichten
Vice-eersteminister en minister van Justitie Koen Geens heeft er de voorbije jaren alles aan gedaan om het klimaat in de gevangenissen te verbeteren. De minister heeft begrip voor de bekommernissen van de vakbonden en hoopt dat het niet tot een staking zal komen.

Eerste ministeriële conferentie tegen Belgisch-Nederlandse grensoverschrijdende criminaliteit

op 02 december 2019 Persbericht
Vice-eersteminister en Minister van Justitie Koen Geens en Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem ontvingen maandag hun Nederlandse collega Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus in Brussel voor de eerste Belgisch-Nederlandse ministeriële conferentie grensoverschrijdende criminaliteit.

Koen Geens (CD&V) hard voor paars-groene gesprekken: "Het is mij een raadsel hoe Open VLD zich hierin kan vinden"

op 02 december 2019 Radio
Voor CD&V-minister en federaal onderhandelaar Koen Geens is het onbegrijpelijk dat Open VLD mee onderhandelt over een mogelijke paars-groene regering, dus een regering met liberale, socialistische en groene partijen. Zij spraken eergisteren in het geheim met informateur Magnette, zonder N-VA en ook CD&V. Geens zegt in "De ochtend" op Radio 1 dat N-VA nu het initiatief moet krijgen. "Hoe is het mogelijk dat je Bart De Wever niet de kans geeft om te bewijzen dat hij niet wil?" Herbeluister hier het fragment »

Rookverbod in de Brusselse cafés: hoger vervolgingsniveau is nodig

op 29 november 2019 Persberichten
Vice-minister en minister van Justitie Koen Geens reageert op de vrijgegeven cijfers van VRT over het rookverbod.
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...