Week van Geens 5 - 29 juli

op 29 juli 2020 Week van Geens
Het ging met het weer alle kanten uit de afgelopen weken. We hebben heel mooie dagen gehad, maar het heeft er ook al flink Belgisch uitgezien. Eigenlijk kunnen we hetzelfde zeggen over de politiek: een geslaagde Europese top en een mooie nationale feestdag. Maar ook veel coronamiserie. En hoop die de regeringsvorming doet herleven: de Koning stelde twee preformateurs aan, meer zelfs, voor het eerst wilden Bart De Wever en Paul Magnette samen aan zet. Lees De Week van Geens »

Minister Geens: "Kleinere bubbels, die 'statisch' moeten zijn. 4 weken dezelfde mensen bijvoorbeeld."

op 27 juli 2020 De Ochtend
We praten met minister Koen Geens in de aanloop naar de Nationale Veiligheidsraad. Hij zegt dat we wellicht naar kleinere bubbels gaan en dat het belangrijk is dat die statisch zijn en niet continu wisselen. De minister hamert op discipline en zegt dat we nu niet mogen polariseren. Herbeluister het gesprek van De Ochtend »

Ampersand: "We moeten opnieuw leren om ons in vredestijd voor te bereiden op de oorlogstijd."

op 13 juli 2020 Ampersand
Wat deed de voorbije periode met jou? Ik leefde terug als student. Met een heel strak ritme en weinig variatie. Elke dag zag er precies hetzelfde uit, en alle contact verliep via videobellen. Ik heb het menselijke contact heel hard gemist. Ook in mijn vrije tijd, vooral dan mijn kleinkinderen.

Website Belgische slachtoffers van buitenlandse aanslagen staat vanaf vandaag online

op 10 juli 2020 Persberichten
Vanaf 10 juli 2020 kunnen slachtoffers van buitenlandse aanslagen terecht op de website www.aanslagenbuitenland.be voor medische, financiële of juridische begeleiding. De website kwam er op vraag van de slachtoffers.

Week van Geens 16 juni - 4 juli

op 04 juli 2020 Week van Geens
Terwijl binnen troms roerden over Congo, abortus en relance, zomerde het deze week buiten zoals in mijn jeugd. Het miezert wat, tussendoor, het is niet te warm, en binnenkort zou ik zeker met de scouts op kamp vertrokken zijn. Naar een leuke plek in de Ardennen of Limburg. Lees De Week van Geens »

De Week van Geens 16 juni - 4 juli

op 04 juli 2020 Nieuwsbrieven
Terwijl binnen troms roerden over Congo, abortus en relance, zomerde het deze week buiten zoals in mijn jeugd. Het miezert wat, tussendoor, het is niet te warm, en binnenkort zou ik zeker met de scouts op kamp vertrokken zijn. Naar een leuke plek in de Ardennen of Limburg. Eerst met de bus, vanaf de leeftijd van 11 met de fiets. Langs een Route Nationale, zonder fietspaden. Met tenten van de toen nog ‘Nationale’ Dienst voor de Jeugd (NDJ), en met dito keukenshelters. Nachtelijke droppingen en vlottentochten die ons voerden over de Ourthe. Best vermoeiend en pijnlijk, soms gevaarlijk. Maar heerlijk avontuur. Lees De Week van Geens »

Ministers De Block en Geens duiken op als streetart onder Bananenbrug

op 03 juli 2020 Artikels
Onder de Bananenbrug in Wijnegem zijn twee opvallende nieuwe graffitikunstwerken te bewonderen. Ministers Maggie De Block (Open VLD) en Koen Geens (CD&V) werden er vereeuwigd door graffitikunstenaar en cartoonist Fouad Hachmi.

Verschuivingen in capaciteit gevangenis Tongeren en Beveren is win-winsituatie

op 02 juli 2020 Persberichten
Op 30 juni werd een protocolakkoord ondertekend om maximaal acht minderjarige gedetineerden vanuit de gevangenis in Tongeren over te plaatsen naar de gevangenis van Beveren, die daarvoor beter uitgerust is. Met de vrijgekomen capaciteit kunnen er in Tongeren 25 extra plaatsen gecreëerd worden voor meerderjarige gedetineerden. De totale capaciteit komt daarmee op 50 plaatsen.

Vraag van Jessika Soors aan Koen Geens over "De dreiging van extreemrechts"

op 25 juni 2020 Parlementaire Vragen
Reactie van minister Geens op de vraag van Jessika Soors over "De dreiging van extreemrechts"

Vraag van Nathalie Gilson aan Koen Geens over "De open brief van de Brusselse jeugdrechtbanken"

op 25 juni 2020 Parlementaire Vragen
Lees hier het verslag van de plenaire.

Bijna 150.000 Belgen maken zorgvolmacht op

op 25 juni 2020 Tijd
De zorgvolmacht wordt steeds populairder, en niet alleen bij senioren. Ruim een kwart is jonger dan 65 jaar als de zorgvolmacht wordt opgemaakt.

Koen Geens in De Afspraak - Worden maatregelen moeilijker volgehouden in de zomer?

op 24 juni 2020 De Afspraak
Koen Geens komt terug op de beslissingen van de Veiligheidsraad, Bambi Ceuppens van het AfrikaMuseum heeft het over het koloniale verleden van België en met journaliste Isabel Albers (De Tijd) gaat het over de beurs en het feit dat jonge mensen zich daar weer toe aangetrokken voelen. Herbekijk hier De Afspraak »
Oudere nieuwsberichten Even geduld aub...